Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία – Οκτώ τραυματίες



Επίθεση με μαχαίρι πραγματοποιήθηκε σε λεωφορείο στην πόλη Λίμπεκ στη βόρεια Γερμανία. Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας επιβάτης σε κατάσταση αμόκ έβγαλε μαχαίρι από ένα σακίδιο πλάτης και άρχισε να χτυπά αδιακρίτως τους επιβάτες. 

Από την επίθεση τραυματίστηκαν 14 άτομα, εκ των οποίων ο ένας βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.  Ωστόσο, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας είπε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο NDR ότι δεν υπάρχουν νεκροί. Ωστόσο, νεώτερες πληροφορίες μειώνουν τον αριθμό των τραυματιών σε 8, ενώ άγνωστο παραμένει πόσοι τραυματίστηκαν από το μαχαίρι και πόσοι από τον πανικό. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης άρχισε να επιτίθεται στους επιβάτες και στη συνέχεια στον οδηγό, που πρόλαβε να ανοίξει τις πόρτες του λεωφορείου. Ένα περιπολικό, που έτυχε να είναι εκεί δίπλα, επενέβη και τον συνέλαβε αμέσως. 

Αμέσως μόλις έγινε το περιστατικό σήμανε συναγερμός και η αστυνομία διεξάγει μεγάλη επιχείρηση. 

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.  «Δεν αποκλείουμε τίποτα, αλλά δεν υπάρχει τρομοκρατικό προφίλ» δήλωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας. 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Lübecker Nachrichten, ο δράστης είναι 30 ετών, ιρανικής καταγωγής. Η αστυνομία διερευνά τις συνθήκες της επίθεσης και τα κίνητρα του δράστη, που βρίσκεται υπό κράτηση και ανακρίνεται. 

«Οι επιβάτες πηδούσαν έξω από το λεωφορείο και έκλαιγαν»

«Οι επιβάτες πηδούσαν έξω από το λεωφορείο και έκλαιγαν. Ήταν τρομερό», λέει στην εφημερίδα ένας 87χρονος, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό. «Αργότερα, οι τραυματίες απομακρύνθηκαν», πρόσθεσε. 

Η γερμανική αστυνομία, με μήνυμά της στο twitter, αναφέρει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για το περιστατικό.  «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας στο Λίμπεκ. Ερευνάμε την κατάσταση και θα μεταδώσουμε επιπλέον πληροφορίες αργότερα», έγραψε στο twitter.