Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επεισόδιο στο Στρασβούργο- Του έδωσαν όπλο και μετά τον προφυλάκισαν



Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση με την επίθεση στο Στρασβούργο, με τρεις άνδρες να προφυλακίζονται μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον τους.
Τρεις άνδρες της ίδιας οικογένειας, που φέρονται ως ύποπτοι ότι έδωσαν στον Σερίφ Σεκάτ το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για να εξαπολύσει την επίθεση στο Στρασβούργο στις 11 Δεκεμβρίου, προφυλακίστηκαν την Παρασκευή και ασκήθηκαν εις βάρος τους διώξεις, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Οι διώξεις για την επίθεση στο Στρασβούργο
Στους εν λόγω υπόπτους, ηλικιών 32, 34 και 78 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες από δικαστή του Παρισιού για «κατοχή και μεταφορά όπλων κατηγορίας Β σε σε σύνδεση με μια τρομοκρατική επιχείρηση», καθώς και για «εγκληματική συνωμοσία και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», σύμφωνα με την πηγή.

Ο 29χρονος Σεκάτ έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς δύο ημέρες μετά την επίθεση της 11ης Δεκεμβρίου σε πολυσύχναστη χριστουγεννιάτικη αγορά που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς .

Λίγο μετά τον θάνατό του, το προπαγανδιστικό όργανο του Ισλαμικού Κράτους, πρακτορείο Amaq, μετέδωσε ότι ο Σεκάτ ήταν «στρατιώτης» της οργάνωσης.