Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες πριν και μετά τις πλημμύρες στο ΝτουμπάιΟι πρωτοφανείς, καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις βύθισαν κάτω από το νερό τμήματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την περασμένη εβδομάδα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε…λίμνη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πλημμύρα που έχει καταγραφεί στην χώρα.

Η καταιγίδα έπληξε πρώτα το Ομάν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων, προτού σαρώσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Τρίτη. Για τέσσερις νεκρούς κάνουν λόγο οι Αρχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τις καταρρακτώδεις βροχές

 

Το Ντουμπάι -η πολυπληθέστερη πόλη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- κατέγραψε βροχή ενός έτους σε μόλις 12 ώρες, ενώ περιοχές ανατολικότερα κατέγραψαν βροχή σχεδόν 2 ετών σε λιγότερο από 24 ώρες. Ο δορυφόρος Landsat 9 πέρασε πάνω από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Παρασκευή 19 Απριλίου και κατέγραψε εικόνες μεγάλων λιμνών που σχηματίστηκαν από τα πλημμυρικά ύδατα.

Οι λίμνες με βαθύ μπλε χρώμα στις παραπάνω εικόνες αναδεικνύουν τα πλημμυρικά ύδατα που έρχονται σε έντονη αντίθεση με το συνήθως ξηρό έδαφος της περιοχής, το οποίο φαίνεται μαυρισμένο ή ανοιχτό καφέ.