Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ένοπλοι εισέβαλαν στο κυβερνείο του Ερμπίλ στην κουρδική περιοχή του βορείου Ιράκ



Ένοπλοι εισέβαλαν σήμερα στο κτίριο του κυβερνείου στο Ερμπίλ, όπου εδρεύει η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) στο βόρειο Ιράκ και άρχισαν να πυροβολούν από τα παράθυρα τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας, δήλωσαν Κούρδοι αξιωματούχοι της ασφάλειας και ο αναπληρωτής κυβερνήτης της πόλης.

 

Οι δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν τον κόσμο από τους δρόμους γύρω από το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι της ασφάλειας.

 "Γύρω στις 7:45 πμ δύο ένοπλοι άνδρες προσέγγισαν την είσοδο του κυβερνείου και άνοιξαν πυρ στους φρουρούς. Αυτοί κατάφεραν να μπουν μέσα και τώρα βρίσκονται στον τρίτο όροφο", δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της πόλης Ταχίρ Αμπντουλάχ.

"Οι δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το κτίριο και εισήλθαν στο ισόγειο και ετοιμάζονται να επιτεθούν στους εισβολείς", πρόσθεσε.

 Οι δύο ένοπλοι, οι οποίοι φώναζαν "Αλάχου Ακμπάρ", πήραν τα όπλα φρουρών του κτιρίου, δήλωσε παράλληλα εκπρόσωπος της KRG.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των επιτιθέμενων.

Οι επιθέσεις αυτού του είδους είναι κάτι το σπάνιο στην Ερμπίλ, μια από τις σταθερότερες πόλεις στο Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει ευρύτατα ηττηθεί στο Ιράκ, έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν βομβιστικές επιθέσεις στην πολη αυτή και τα τελευταία χρόνια έχει βάλει στο στόχαστρο τις κουρδικές δυνάμεις, αλλά και αμάχους.