Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ένα μοντέλο, θύμα επίθεσης με οξύ, πρωταγωνιστεί στην πασαρέλα (Βίντεο)



Μια νεαρή ινδή ηλικίας 19 ετών, που παραμορφώθηκε έπειτα από επίθεση με οξύ ήταν η βασίλισσα της πασαρέλας σήμερα, πρώτη ημέρα της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

Απρόσμενη προσκεκλημένη σε αυτήν την λαμπερή εκδήλωση, η Ρεσμά Κουρεσί δέχθηκε επίθεση με οξύ το 2014 από τον γαμπρό της, που ήθελε να επιτεθεί στην αδελφή της, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, τον εγκατέλειψε.

Η 19χρονη συμμετείχε στην επίδειξη μόδας, που πραγματοποιήθηκε στις 19.00 ώρα Ελλάδας, με την υπογραφή της ιταλικής FTL Moda, μια ομάδας νεαρών δημιουργών, η οποία γίνεται αντικείμενο συζήτησης τακτικά τα τελευταία χρόνια περισσότερο για τις επιλογές των μοντέλων παρά για τα ρούχα της.

Πριν από έναν χρόνο στην επίδειξή της εταιρείας είχε συμμετάσχει η Αυστραλή Μάντλιν Στιούαρτ, μια νεαρή κοπέλα με σύνδρομο Down, όπως επίσης και μια πωλήτρια αυτοκινήτων από το Νιου Τζέρσεϊ, η Ρεμπέκα Μαρίν, που γεννήθηκε χωρίς αντιβραχίονες.

Η επίσημη αυλαία στη Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης ανέβηκε λίγο νωρίτερα με την επίδειξη μόδας του Τζόνι Νταρ.

Ο αμερικανός δημιουργός παρουσίασε την συλλογή του, με τον τίτλο «Τζιν για τους Πρόσφυγες», η οποία αποτελείται από 100 τζιν, το καθένα εξ αυτών έχουν δωρίσει διάσημες προσωπικότητες και τα διακόσμησε ο ίδιος, ενώ τα έσοδα από τα πωλήσεις θα προσφερθούν στη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης (IRC).