Σάββατο 02 Μαρτίου 2024 -

Εμπόλεμη σύρραξη στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς – Αναφορές για πλήγμα σε νοσοκομείο Παίδων Al Nasr στη Λωρίδα της ΓάζαςΤο Ισραήλ βομβάρδισε το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανιγιέ, στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα τις ειδήσεις του ελεγχόμενου από την τρομοκρατική οργάνωση Aqsa Radio.

Πιο αναλυτικά, επικαλούμενα τις πληροφορίες του Aqsa Radio, το Reuters και ο Guardian μετέδωσαν ότι το Ισραήλ επιτέθηκε με drone στο σπίτι του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα και ότι εκτόξευσε πύραυλο. Ο ίδιος δεν βρισκόταν εκεί, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Παράλληλα, αναφορές από τουρκικά και άλλα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες από πλήγμα του Ισραήλ σε περιοχή κοντά στο Νοσοκομείο Παίδων Al Nasr στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media από την περιοχή είναι συγκλονιστικά, με νεκρούς να κείτονται στον δρόμο και τον υπόλοιπο κόσμο να τρέχει και να φωνάζει πανικόβλητος. Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα των ντοκουμέντων.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες:

Οι IDF ανέφεραν ότι δεκάδες «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του σκότωσαν «δεκάδες τρομοκράτες» καθώς η χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Την προηγούμενη ημέρα, υπήρξαν πολυάριθμες απόπειρες επιθέσεων σε στρατεύματα των IDF (ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων) από σήραγγες και στρατιωτικά συγκροτήματα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν οι IDF σήμερα το πρωί.

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τους «τρομοκράτες», εντόπισαν όπλα της Χαμάς και αποκάλυψαν φρεάτια σε σήραγγες «που χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικούς σκοπούς», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ισραηλινά τεθωρακισμένα κατέστρεψαν επίσης «τρία παρατηρητήρια της Χαμάς» στη βόρεια Γάζα, ενώ πολλοί μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν σε μάχες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Guardian, Reuters