Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έλληνες στρατιωτικοί: Συγκινεί ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη – «Επί 37 ημέρες βλέπουμε το θάρρος των παιδιών μας»



Πάσχα μακριά από τις οικογένειές τους θα κάνουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, από την 1η Μαρτίου 2018, μετά τη σύλληψη τους στις Καστανιές Έβρου.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τους απανταχού Έλληνες για την αδιάλειπτη έκφραση της συμπάθειας και της συμπαράστασής τους, για τις ευχές και τις προσευχές και τα «δώρα» τους. Τους ευχόμαστε από καρδιάς, ο Αναστηθείς Κύριος να τους χαρίζει ψυχική και σωματική υγεία και πολλές χαρές στη ζωή τους», τόνισε ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη, Νίκος Κούκλατζης, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και συνέχισε: «Ανάσταση σημαίνει ελπίδα, θάρρος και άδολο ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο. Επί 37 ημέρες βλέπουμε το θάρρος των παιδιών μας και μοιραζόμαστε την ελπίδα τους και μαζί μ’ εμάς, από την πρώτη μέρα της φυλάκισής τους, γονείς από κάθε άκρη της Γης. Σ’ αυτή την τόσο δύσκολη και ιδιαίτερη διαδρομή προς τη δικαίωση και την επιστροφή των παιδιών μας στην πατρίδα, κοντά μας, το ευχαριστώ και οι ευχές μας προς όλους όσοι έγιναν συνοδοιπόροι μας, είναι απλά μία βαθιά και ειλικρινής ανάγκη».

Επισκεπτήριο χωρίς διαχωριστικό τζάμι

Χθες (06.04.2018), οι Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, χωρίς διαχωριστικό τζάμι τους γονείς τους στο επισκεπτήριο που άρχισε στις 13:00, στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Ανθυπολοχαγός και ο Λοχίας έμειναν με τους γονείς τους για μία ώρα, ενώ η συνάντηση ήταν σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα και λόγω των ημερών, μιας και περνούν στην φυλακή την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας.

Λίγη ώρα πριν από το επισκεπτήριο και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης επικοινώνησε με τους γονείς των δυο στρατιωτικών κατά την οποία επανέλαβε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και την ταχύτερη επιστροφή. Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

«Γρήγορα να είναι τα δυο παιδιά κοντά μας»

Συγκινητικό ήταν το κλίμα στην Ορεστιάδα, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό ναό των Αγίων Θεοδώρων, οι Επιτάφιοι της πόλης συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, με το όλων των πιστών να είναι στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

πηγή φωτογραφίας: Evros-news

Στις ευχές μάλιστα που αντάλλασαν μεταξύ τους, άκουγε κανείς να αναφέρονται και στους δυο φυλακισμένους στρατιωτικούς. «Γρήγορα να είναι τα δυο παιδιά κοντά μας», έλεγαν όλοι.

Πηγή φωτογραφίας: Evros-news

Αυστηρό μήνυμα του Μητροπολίτη Μάρκου

Στη Χίο, ο Μητροπολίτης Μάρκος απηύθυνε δριμύ κατηγορώ εναντίον της Τουρκίας, την οποία χαρακτήρισε «εχθρό της Ελλάδας που έχει προβεί σε ιταμές προκλήσεις και έχει ανεπίτρεπτες επιθυμίες στα χώματα των νησιών».

Στο λόγο του, το βράδυ της Μ. Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Μάρκος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Λιτανεύουμε σήμερα τον λυτρωτή του Έθνους μας. Αυτόν που μας χάρισε το πολυπόθητο αγαθό της ελευθερίας. Την ελευθερία για ζούμε σύμφωνα με το θέλημά Του. Την ελευθερία για να εργαζόμαστε προς δόξα τον ονόματός Του. Γι’ αυτό Χριστιανοί μου, προσεύχομαι ιδιαιτέρως τούτη την ώρα, αυτή την ελευθερία για την οποία αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας, να τη στείλει απόψε και να λιτανεύσει το άχραντο Σώμα Του, μέσα στα σκοτεινά κελιά των φυλακών της Ανδριανουπόλεως, όπου 2 Έλληνες στρατιώτες, σάρκα από τη σάρκα μας και οστούν από τα οστά μας αναίτια σε καιρό ειρήνης βρίσκονται στα χέρια του εχθρού με ιταμές προκλήσεις και ανεπίτρεπτες επιθυμίες στα χώματά μας», ανέφερε.