Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έφυγε από την ζωή ο κορυφαίος ηθοποιός Μπρούνο Γκαντς



Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 77 ετών, ο κορυφαίος Ελβετός ηθοποιός Μπρούνο Γκαντς, όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα FAZ. Ο Γκαντς φέρεται να βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Ζυρίχη, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου του. Γεννήθηκε το 1941 στη Ζυρίχη, από Ελβετό πατέρα και μητέρα ιταλικής καταγωγής.[10] Ως έφηβος παράτησε το σχολείο για να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής, ενώ εργαζόταν σε βιβλιοπωλείο.[

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Γκαντς πραγματοποιήθηκε το 1960 με την ταινία Der Herr mit der schwarzen Melone. Σύντομα, όμως, επικεντρώθηκε στο θέατρο. Άρχισε να συνεργάζεται με τον Πέτερ Στάιν, συμμετέχοντας στα έργα Τορκουάτο Τάσσο (1969) του Γκαίτε, Βάκχαι (1973) του Ευριπίδη, Παραθεριστές (1973) του Μαξίμ Γκόρκι και άλλα.

Με τις παραστάσεις αυτές, αλλά και με το έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ Ο αδαής και ο παράφρων (1972), ο Γκαντς αναγνωρίστηκε ως ένας αξιόλογος θεατρικός ηθοποιός και το 1973 ανακηρύχθηκε ως ο Καλύτερος Ηθοποιός της χρονιάς από το περιοδικό Theater heute.