Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Έφυγε από την ζωή η τραγουδίστρια Τζόνι Σλετζ του συγκροτήματος Sister Sledge



Την τελευταία της πνοή άφησε την Παρασκευή η Τζόνι Σλετζ, τραγουδίστρια του διάσημου συγκροτήματος Sister Sledge, που ηχογράφησε στα τέλη της δεκαετίας του '70 τον «ύμνο» της ντίσκο «We are family».

Η 60χρονη Σλετζ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Φίνιξ της Αριζόνα, από μία φίλη της, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο ατζέντης του συγκροτήματος, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την αιτία θανάτου της. 

 
«Αισθανόμαστε μουδιασμένοι. Σας ευχαριστούμε για τις προσευχές σας ενώ θρηνούμε τον χαμό της αγαπημένης μας αδερφής, μητέρας, θείας και εξαδέλφης», έγραφε η ανακοίνωση της οικογένειας της τραγουδίστριας. 

Η Τζόνι μαζί με τις αδελφές της, Ντέμπι, Κιμ και Κάθι, σχημάτισαν τις Sister Sledge το 1971 στη Φιλαδέλφεια, όμως η επιτυχία για το συγκρότημά τους έφτασε αρκετά χρόνια αργότερα. Το hit άλμπουμ που ηχογράφησαν το 1979 και το οποίο περιείχε πολλές επιτυχίες, ήταν μια δικαίωση για τις ταλαντούχες αδερφές. 

Εξάλλου, ένα από τα τραγούδια του, το «We are family» παραμένει μέχρι και σήμερα εξαιρετικά δημοφιλές, εξαιτίας του ξεσηκωτικού ρυθμού του αλλά και του δυνατού φεμινιστικού του μηνύματος. 

 

Εκτός από το «We are a family», το συγκρότημα είναι επίσης γνωστό για τα τραγούδια του «He’s the greatest dancer», «Lost in the music» αλλά και για μια διασκευή του «My guy».