Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 -

«Έφυγε» από τη ζωή ο εμβληματικός σχεδιαστής μόδας Paco Rabanne«Έφυγε» απο τη ζωή ο διάσημος Ισπανός σχεδιαστής μόδας Paco Rabanne.
Σε ηλικία 88 ετών.
Τα αρώματα με την υπογραφή του γνώρισαν και γνωρίζουν τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. Ιδιαίτερη επιτυχία γνωρίζουν και στη χώρα μας.

Ο Paco Rabanne, ξεχώρισε και για τον τρόπο με τον οποίο επέλεγε τα υλικά για τις δημιουργίες του.

Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλές γενιές σχεδιαστών. 

H δυσάρεστη είδηση του θανάτου του επιβεβαιώθηκε και από τον ισπανικό όμιλο Puig, ο οποίος διευθύνει τον οίκο μόδας και την επιχείρηση αρωμάτων Paco Rabanne.

Αξίζει να σημειωθεί πως
O οίκος μόδας «Paco Rabanne» αποχαιρέτησε τον ιδρυτή του με μία ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Αναφέρει: «Ο οίκος Paco Rabanne επιθυμεί να τιμήσει τον οραματιστή σχεδιαστή και ιδρυτή μας που απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 88 ετών. Μεταξύ των πιο σημαντικών μορφών της μόδας του 20ου αιώνα, η κληρονομιά του θα παραμείνει μια συνεχής πηγή έμπνευσης. Είμαστε ευγνώμονες στον Monsieur Rabanne για την καθιέρωση της πρωτοποριακής μας κληρονομιάς και τον ορισμό ενός μέλλοντος με απεριόριστες δυνατότητες».

Στις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας και πορείας του είναι η δημιουργία του φορέματος της Τζέιν Φόντα για την ταινία “Μπαρμπαρέλα“, το 1968.