Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Έφτασε στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Θερμή υποδοχή στην Ουάσιγκτον



του Νίκου Οικονόμου / ope.gr
Αφίχθη στην Ουάσιγκτον το μεσημέρι (τοπική ώρα) του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου 2021, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από δώδεκα χρόνια.

Η επίσκεψη θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει σειρά σημαντικών επαφών με προεξάρχουσα την συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αύριο, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, καθώς επίσης και την τέλεση των θυρανοιξίων του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης στις 2 Νοεμβρίου 2021. H επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου σε μια από τις μεγαλύτερες επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, αυτή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, αρχικά ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2020, αλλά ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών της.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την συνοδεία του από την Κωνσταντινούπολη προσγειώθηκε στη στρατιωτική βάση Άντριους, όπου η αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

 Με μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ.«Eίναι μεγάλη η ευλογία και ανείπωτη η χαρά μας που υποδεχόμαστε στις Η.Π.Α. τον πνευματικό μας πατέρα, την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η επίσκεψή του αυτή θα μας προσφέρει ένα εμπνευσμένο και ανανεωμένο όραμα για την πίστη μας.», ανέφερε στο μήνυμα του.