Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 -
Μέτριο

24 °C

Σήμερα, 25. Μαΐου 2020

Έφτασαν στο λιμάνι της Βαλένθια μετανάστες από το AquariusΟι πρώτοι από τους 630 μετανάστες που διασώθηκαν από το πλοίο Aquarius ξεκίνησαν να φτάνουν στο λιμάνι της Βαλένθια μετά από μία εβδομάδα περιπλάνησης στη Μεσόγειο.

Ένα από τα πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής, το Ντατίλο που μετέφερε αριθμό μεταναστών μπήκε στο λιμάνι περίπου στις 06:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδος). Οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρονται με δεύτερο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής, το Οριόνε και από το Aquarius, το οποίο ανήκει σε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Τα δύο πλοία αναμένεται από τις αρχές να φτάσουν στην Ισπανία περίπου στις 12:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος).

Για αυτούς τους 450 άνδρες, τις 80 γυναίκες εκ των οποίων επτά εγκυμονούσες, τους 89 έφηβους και τα 11 παιδιά κάτω των 13 ετών που διασώθηκαν από το Aquarius και ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, η άφιξη στη Βαλένθια σηματοδοτεί το τέλος ενός μεγάλου ταξιδιού κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν ο καταλύτης για τη δημιουργία νέων ρηγμάτων στην Ευρώπη σχετικά με το μεταναστευτικό.

Η Ιταλία λίγες ημέρες μετά την αλλαγή κυβέρνησης είπε όχι στην είσοδο των μεταναστών, όπως έκανε και η Μάλτα με αποτέλεσμα το Aquarius να περιπλανάται στη Μεσόγειο για αρκετές ημέρες.