Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 -
Ελαφριά βροχή

11 °C

Σήμερα, 26. Ιανουαρίου 2020

Δυτική Αφρική: Έξι Ρώσοι ναύτες όμηροι μετά από επίθεση πειρατώνΠειρατές επιτέθηκαν σε πλοίο με σημαία Παναμά, το οποίο έπλεε ανοιχτά της Μπενίν, στη Δυτική Αφρική.

Οι πειρατές πήραν ομήρους από το πλήρωμα έξι Ρώσους ναύτες, τους οποίους μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία. Την πειρατεία, αλλά και την απαγωγή των έξι ναυτικών επιβεβαίωσε η αρμόδια ρωσική υπηρεσία, η οποία, σε συνεργασία με τις ρωσικές αρχές ασφαλείας, οργανώνουν επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων.

Η επίθεση στο πλοίο MSC Mandy έγινε την Τετάρτη. Το πλήρωμα απαρτιζόταν από 23 Ρώσους και έναν Ουκρανό. Οι έξι Ρώσοι ναυτικοί που πήραν ομήρους οι πειρατές είναι άδηλο σε ποια κατάσταση βρίσκονται. Το υπόλοιπο πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.

Οι πειρατές επιτέθηκαν στο MSC Mandy περίπου τα μεσάνυχτα, σε απόσταση 55 μιλίων από το Cotonou, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μπενίν. Το φορτηγό πλοίο έπλεε σε νερά που θεωρούνται υψηλού ρίσκου, καθώς το 2018 σημειώθηκαν πέντε πειρατείες κοντά στην Cotonou και άλλες 20 ανοιχτά του Λάγος, στη Νιγηρία.