Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Δημοσκόπηση στο Αφγανιστάν: Απαισιόδοξοι οι Αφγανοί για τον πόλεμο και την ζωή τουςΟι Αφγανοί, οι οποίοι έχουν αποθαρρυνθεί από τον πόλεμο στη χώρα τους που δεν τελειώνει ποτέ, είναι πλέον περισσότερο απαισιόδοξοι από ποτέ, δείχνει αμερικανική δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν χθες Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Το δίκτυο Gallup τους ρώτησε πως βλέπουν τη ζωή τους έπειτα από πέντε χρόνια.

Οι απαντήσεις τους για τις προοπτικές της ζωής τους σε πέντε χρόνια έβγαλαν έναν μέσο όρο 2,3 σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10 και σύμφωνα με το Gallup αυτός είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα από τότε που το αμερικανικό ινστιτούτο άρχισε τις σφυγμομετρήσεις του ανά τον κόσμο το 2006.

Οι Αφγανοί αξιολογούν επίσης το επίπεδο ζωής που έχουν σήμερα στο 2,7 της κλίμακας αυτής από το 1 ως το 10, ενώ είναι η πρώτη φορά που το Gallup επισημαίνει έναν πληθυσμό που περιμένει να δει τη ζωή του να χειροτερεύει.

Το 2016 στην ίδια ετήσια έρευνα, οι Αφγανοί αξιολογούσαν σε ένα 5,4 της κλίμακας από το 1 ως το 10 τις προοπτικές της ζωής τους σε πέντε χρόνια.

Η δημοσκόπηση αυτή του Gallup διενεργήθηκε τον περασμένο Ιούλιο σε δείγμα 1.000 ανθρώπων μέσω ατομικών συνεντεύξεων.

Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή τραυματιστεί από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο στο Αφγανιστάν, τη χώρα στην οποία ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να ξεπεράσει φέτος αυτόν στη Συρία.