Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Διακοπές και μαύρισμα σε πύργο για τον Μακρόν και την αγαπημένη του Μπριζιτ (ΦΩΤΟ)



Ο Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται για την επιστροφή στις υποχρεώσεις του μετά τις μέρες ανάπαυλας που είχε στον πύργο Μπρεγκασόν μαζί με τη σύζυγο του Μπριζίτ.

Ο πύργος είναι η επίσημη θερινή κατοικία του εκάστοτε προέδρου της Δημοκρατίας και οι Μακρόν πέρασαν εκεί τις 15ήμερες διακοπές τους. Την ερχόμενη Τετάρτη ο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας περιόδου.


Γνωρίζοντας σημαντική κάμψη στις δημοσκοπήσεις, ο Μακρόν επιχείρησε να δώσει την εικόνα ότι συνέχιζε στις διακοπές του την διπλωματική και πολιτική δραστηριότητα. Στις 3 Αυγούστου συνάντησε στον πύργο Μπρεγκανσόν την Τερέζα Μέι και συζήτησαν για το επερχόμενο Brexit και τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ.

Μερικές ημέρες αργότερα ο Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη τηλεφωνικά από τον πύργο τον πρόεδρο της Κολομβίας Ιβάν Ντουκ, επικοινώνησε με τον νοτιο-αφρικανό ομόλογό του σχετικά με την κατάσταση στο Κονγκό.

Στα μέσα Αυγούστου ο Μακρόν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση στη Συρία ενώ τηλεφώνησε και στον Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή την κράτηση του Ουκρανού σκηνοθέτη Oleg Sentsov.

Το ζεύγος Μακρόν βγήκε δύο φορές από τον πύργο των διακοπών. Ντυμένος με ένα λευκό, μακρυμάνικο μπλουζάκι, ο Εμανουέλ Μακρόν συνάντησε περίεργους και κατοίκους της περιοχής Βαρ και αντάλλαξε κάποιες φιλοφρονήσεις και selfies. Οπως εξήγησε, αξιοποίησε τις διακοπές του «για να διαβάσει, να περπατήσει, να κάνει ό,τι όλος ο κόσμος». «Μου κάνει καλό», πρόσθεσε.


Φιλώντας παιδιά στο μέτωπο, σφίγγοντας αναρίθμητα χέρια και συνοδευόμενος από κάμερες, ο γάλλος πρόεδρος φάνηκε ιδιαίτερα φιλικός.
Ενας τουρίστας από την Γερμανία τον πλησίασε και του είπε ότι η παρουσία του στον πύργο απαγορεύει τις επισκέψεις εκεί. «Θα μπορούσατε να έρθετε τον Ιούλιο, ήταν ανοιχτά», απάντησε ο Μακρόν.


Η παρουσία κάμερας ήταν επίσης η ευκαιρία για τον Μακρόν να δηλώσει ότι προτιμάει το μπάνιο στη θάλασσα και όχι τις πισίνες. Πρόσφατα το προεδρικό ζεύγος είχε επικριθεί γιατί εγκατέστησαν πισίνα στις ιστορικές εγκαταστάσεις του πύργου Μπρεγκανσόν, κόστους 34.000 ευρώ.

«Δεν μου αρέσουν οι πισίνες. Προτιμώ χίλιες φορές τη θάλασσα», δήλωσε ο Μακρόν και πρόσθεσε, με νόημα: «Μην το πείτε πουθενά ότι κολυμπάω στη θάλασσα, θα με εντοπίσουν!».