Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 -
Μερική συννεφιά

22 °C

Σήμερα, 19. Σεπτεμβρίου 2020

Δεν πήρε την προαγωγή και δηλητηρίασε τους συναδέλφους τουΈνας από τους πιο καλούς Ρώσους μηχανικούς σε μυστικές εγκαταστάσεις του στρατού πήρε εκδίκηση από δύο συναδέλφους του, χρησιμοποιώντας το περιβόητο τοξικό δηλητήριο από θάλλιο.

Ο 37χρονος ταλαντούχος Βλάντισλαβ Σούλγκα δεν πήρε προαγωγή, έτσι έριξε θάλλιο στο πόσιμο νερό του αφεντικού του. Το θάλλιο χρησιμοποιήθηκε στη σοβιετική εποχή και είναι γνωστό ως «δηλητήριο επιλογής» του Σαντάμ Χουσεΐν.

Η πράξη εκδίκησής του δεν σκότωσε τα θύματα του , αλλά προκάλεσε σε δεκάδες άλλους εργαζόμενους απώλεια μαλλιών και χρόνια ασθένεια.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι ρωσικές αρχές αρχικά επιδίωξαν να κρύψουν το περιστατικό δηλητηρίασης.

Ο επικεφαλής των στρατιωτικών εγκαταστάσεων διέφυγε σχεδόν αβλαβείς, ενώ ο αναπληρωτής του και σχεδιαστής αεροσκαφών, Κόνσταντιν Κολέσνκοφ, υπέστη παράλυση. Ο Κολέσνικοφ αρρώστησε το Νοέμβριο και διαγνώστηκε ότι το θάλλιο στο αίμα του ήταν 150 φορές υψηλότερο.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από καρδιακή ανεπάρκεια και οξείς πόνους στο στομάχι, υπέστη κλινικό θάνατο, αλλά τον επανέφεραν οι γιατροί. Δεν μπορεί πλέον να περπατήσει και έχει χάσει την όραση και τα μαλλιά του.

Περίπου 30 άτομα υπέφεραν από την φρικιαστική ενέργεια του μηχανικού.

Ο Σούλγκα έλαβε ένα αντίδοτο για το θάλλιο και συνέχισε να εργάζεται κανονικά. Αφού η αστυνομία διερεύνησε τις δηλητηριάσεις, τελικά ομολόγησε την πράξη του και αντιμετωπίζει μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκισης στην προσεχή δίκη του.