Σάββατο 25 Μαΐου 2024 -

Δεκάδες νεκροί σε πανεπιστήμιο στο Πακιστάν: Πυρ εναντίον φοιτητών-καθηγητών (Βίντεο)Ομάδα μαχητών εισέβαλε σε ένα πανεπιστήμιο στο βορειοδυτικό Πακιστάν και σκότωσε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι, καθώς οι πυροβολισμοί συνεχίζονται μέσα στην πανεπιστημιούπολη.

Ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Σαΐντ Βαζίρ δήλωσε πως τουλάχιστον τρεις φοιτητές σκοτώθηκαν κατά την επίθεση. Εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης δήλωσε πως μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οκτώ πτώματα.

Τέσσερις από τους ενόπλους έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός έχει περιορίσει τους μαχητές σε δύο κτίρια μέσα στο πανεπιστήμιο, ανέφερε εκπρόσωπος του στρατού στο Twitter. Η αστυνομία είχε αναφέρει νωρίτερα πως άλλοι επιτιθέμενοι φέρονταν να βρίσκονταν στον δεύτερο και τρίτο όροφο των κτιρίων της πανεπιστημιούπολης.

Οι μαχητές, εκμεταλλευόμενοι την πυκνή ομίχλη, σκαρφάλωσαν στους τοίχους του Πανεπιστημίου Μπάτσα Χαν στην Τσαρσάντα, στη βορειοδυτική επαρχία Χίμπερ Παχτουνχούα, και στη συνέχεια εισήλθαν στα κτίρια και άνοιξαν πυρ εναντίον των φοιτητών και των καθηγητών στις αίθουσες διδασκαλίας και στους ξενώνες, ανέφερε η αστυνομία.

Ο Βαζίρ είπε πως το 70% των φοιτητών έχουν διασωθεί.

"Όλοι οι φοιτητές έχουν εκκενωθεί από τους ξενωνες, όμως μαχητές εξακολουθούν να κρύβονται σε διάφορα σημεία του πανεπιστημίου και ορισμένοι φοιτητές και μέλη του προσωπικού έχουν εγκλωβιστεί μέσα", είπε, προσθέτοντας πως δεν είναι σαφές πόσοι είναι οι ένοπλοι.