Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του Χίτλερ



Μια ιστορική φωτογραφία, είδε το φως της δημοσιότητας, η οποία δείχνει τον Χίτλερ λίγο πριν αυτοκτονήσει, έξω από το υπόγειο του καταφυγίου, Führerbunker, με έναν αξιωματικό των SS για να ερευνήσει τις ζημιές από τις βόμβες των συμμαχικών δυνάμεων.

Στις 30 Απριλίου του 1945, ο Χίτλερ έμαθε ότι το Βερολίνο είχε πέσει στον έλεγχο των Συμμάχων και ότι το Τρίτο Ράιχ, μετά από 12 χρόνια, αναπόφευκτα θα καταστρεφόταν.

Ο Χίτλερ τότε παντρεύτηκε σε χρόνο αστραπή την επί χρόνια ερωμένη του, Εύα Μπράουν και προετοίμασε την τελευταία του επιθυμία και την πολιτική του δήλωση με τη γραμματέα του, Traudl Junge, κατά τις 16:00 μ.μ.

Το ζεύγος Χίτλερ κλείσθηκε σ' ένα δωμάτιο του καταφυγίου και αυτοκτόνησε με χάπια υδροκυανίου κι ενώ οι Σοβιετικοί απείχαν γύρω στα 500 μέτρα από την Καγκελαρία. Αμέσως μετά, τα δύο πτώματα αποτεφρώθηκαν. Την τέφρα τους βρήκαν οι πρώτοι στρατιώτες που εισήλθαν στο καταφύγιο μετά από λίγο. Οι σοβιετικοί τους έθαψαν μυστικά στο Μαγδεμβούργο μαζί με τα πτώματα της οικογένειας Γκέμπελς, που είχε αυτοκτονήσει ομαδικά.