Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αυτές είναι οι ασφαλέστερες χώρες να επισκεφτεί κανείς το 2019



Όσοι προγραμματίζουν από τώρα τις διακοπές τους για το 2019 μπορούν να επισκεφθούν κάποιες από τις χώρες που θεωρούνται ότι είναι από τις ασφαλέστερες στον κόσμο με βάση τα χαμηλά ποσοστά της εγκληματικότητας και την ασφάλεια για τους τουρίστες. Την παρακάτω λίστα προτείνει η βρετανική εφημερίδα Express:

–ΙΑΠΩΝΙΑ: Ενας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το 2019 που μάλιστα θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι.

–ΙΤΑΛΙΑ: Καλή χρονιά για τουρισμό. Φέτος συμπληρώνονται 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

- ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Το μοναδικό μέλος του NATO που δεν έχει δικό του τακτικό στρατό με μόλις 1,6 φόνους να σημειώνονται κατά μέσον όρο κάθε χρόνο. Έχει παραμείνει ουδέτερη σε πολέμους όπου έχει εμπλακεί η Συμμαχία και παρά τα υψηλά ποσοστά ιδιοκτησίας όπλων τα ποσοστά εγκλημάτων βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα καθώς αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως για το κυνήγι.

–ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Η χώρα θεωρείται ασφαλής προορισμός για διακοπές για παρόμοιους λόγους με την Ισλανδία. Μια από τις χειρότερες επιθέσεις στην ιστορία της σημειώθηκε το 2011 όταν ο ναζιστής Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ πραγματοποίησε τρομοκρατική επιθεση με 77 νεκρούς στο Όσλο. Μολαυταύτα η κυριότερη απειλή για τους τουρίστες έιναι οι μικροκλοπές και οι απάτες.

–ΚΑΝΑΔΑΣ: Τα ποσοστά του βίαιου εγκλήματος εναντίον τουριστών στη χώρα είναι υπερβολικά χαμηλά. Το 2017 ήταν κατά 30% χαμηλότερα σε σχέση με το 2003 όταν είχαν κορυφωθεί. Οι περισσότερες επιθέσεις σημειώνονται συχνά εις βάρος μειονοτήτων ή αφορούν ενδοοικογενειακές υποθέσεις. Είναι εξάλλου μια προοδευτική χώρα όπου η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ έχει τα περισσότερα δικαιώματα παγκοσμίως, ενώ είναι και μια χώρα που έχει νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Η μεγαλύτερη απειλή για τους τουρίστες είναι τα μικροαδικήματα όπως για παράδειγμα οι κλοπές πορτοφολιών. Ωστόσο, οι κινέζοι τουρίστες απειλούν με μποϊκοτάζ τη χώρα έπειτα από την σύλληψη της διευθύνουσας συμβούλου της Huawei Μενγκ Γουαντζού.

- ΕΛΒΕΤΙΑ: Τα ποσοστά της εγκληματικότητας συνεχίζουν να μειώνονται στη χώρα με εκείνα που αφορούν τα βίαια εγκλήματα και τις ληστείες να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο το 2017, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Ωστόσο έχει σημειωθεί αύξηση στις κλοπές σε δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνονται τουρίστες, όπως αεροδρόμια και σταθμοί τρένων στη Γενεύη. Η χώρα έχει παραμείνει ουδέτερη από το 1815 και στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική, ενώ τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν πυρηνικά καταφύγια για την περίπτωση πυρηνικής έκρηξης.