Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

AT&T: Συνεργαστήκαμε πλήρως στην έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές



Απάντηση στις πληροφορίες, που είδαν το φως τα τελευταία 24ωρα για τις σχέσεις της με τον Μάικλ Κοέν, τον προσωπικό δικηγόρο του Αμερικανού πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ, δίνει η AT&T, η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία των ΗΠΑ. 

Όπως ανακοίνωσε είχε σύμβαση συμβουλευτικών υπηρεσιών με τον Κοέν, η οποιά και έληξε στα τέλη του 2017. Στο πλαίσιο αυτό είχε καταβάλλει πληρωμές ύψους τουλάχιστον 200.000 δολαρίων στο δικηγόρο. Για τις πληρωμές αυτές  μάλιστα ήρθε σε επαφή με την εταιρεία ο ειδικός εισαγγελέας, Ρόμπερτ Μάλερ, στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα της Ρωσίας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. 

 «Όταν ήλθε σε επαφή μαζί μας το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα σχετικά με τον Μάικλ Κόεν, συνεργαστήκαμε πλήρως, δίνοντας όλες τις πληροφορίες που μας ζητήθηκαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2017» επισημαίνει η ΑΤ&Τ στην ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Μερικές εβδομάδες αργότερα, η σύμβασή μας για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με τον Κόεν έληξε στα τέλη της χρονιάς. Έκτοτε, δεν έχουμε λάβει περαιτέρω ερωτήματα από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα και θεωρούμε το θέμα λήξαν».