Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Από το κρύο έχασαν τη ζωή τους οι δύο Σκοπιανοί ορειβάτες στο Καϊμακτσαλάν



Από το κρύο έχασαν τη ζωή τους οι δύο Σκοπιανοί ορειβάτες που εντοπίστηκαν νεκροί στο όρος Καϊμακτσαλάν το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατός τους αποδίδεται σε υποθερμία. Όπως είπε, πρώτα εξέπνευσε η γυναίκα και στη συνέχειά ο άνδρας στην προσπάθειά του να βρει τρόπο διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ του Σαββάτου όταν και χάθηκαν τα ίχνη των δύο ορειβατών στο βουνό επικρατούσε χιονοθύελλα. 

Από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης προέκυψε, σύμφωνα με το Έθνος, ότι τα θύματα δεν έφεραν κακώσεις και ότι πέθαναν από το κρύο.

Ο άνδρας, μάλιστα, είχε τις αισθήσεις του όταν επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν για πρώτη φορά οι πυροσβέστες. «Προσπαθούσε να ανέβει την πλαγιά αλλά γλίστρησε και έπεσε πιο κάτω. Ήταν σε διέγερση από την υποθερμία και έκανε σπασμωδικές κινήσεις. Ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που κανείς δεν γνωρίζει αν θα ζούσε ακόμη και αν τον ανέσυραν» δήλωσε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.