Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Απίστευτο! Γιατί κάνουν έξωση σε αυτήν την 87χρονη;



Μια ηλικιωμένη από το Northwich της Βρετανίας απειλείταιμε έξωση λόγω της συλλογής της. Η γυναίκα εδώ και πάρα πολλά χρόνια συλλέγει κούκλες, αυτόγραφα, παιχνίδια, φωτογραφίες και αναμνηστικά τα οποία συγκεντρώνει στο σπίτι που μένει. Η 87χρονη όμως αντιμετωπίζει την απειλή της έξωσης καθώς σύμφωνα με τις Αρχές υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς από τα υπερβολικά πολλά αντικείμενα που έχει στο σπίτι της.

Η γυναίκα ζει με τους τρεις γιους της, τον Brian, 61 ετών, τον Mark, 51 ετών, και τον Paul, 49 ετών, οι οποίοι είναι επίσης συλλέκτες και οι οποίοι δήλωσαν ότι αν η μητέρα τους χάσει τις πολύτιμες αναμνήσεις της αυτό θα τη «σκοτώσει». «Αυτά που έχω είναι 61 ετών αναμνήσεις», λέει η γυναίκα και προσθέτει ότι είναι ευτυχισμένη εδώ και 58 χρόνια με αυτά και ότι έχει πάει ήδη δύο φορές στα δικαστήρια για το ίδιο θέμα.

«Είμαι πληγωμένη που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έξωση. Τα πράγματά μου εδώ είναι όλη η ζωή μου και είναι πολύτιμη για μένα. Καθένας που με ξέρει, ξέρει ότι δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς τα πράγματά μου», δηλώνει στη Daily Mail. Όπως λέει, μένει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη γειτονιά και την πληγώνει που η Πολιτεία αποφασίζει να της κάνει έξωση μετά από τόσα που έχει ζήσει.

«Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που έμεινε σε αυτό το σπίτι, όταν χτίστηκε και ήμουν χαρούμενη εδώ μαζί με τους θησαυρούς μου. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν απαίσια. Έχω δεχτεί ακόμη και επτά επιστολές για έξωση μέσα σε μία εβδομάδα», λέει η γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πυρκαγιάς από τα αντικείμενά της, αλλά αν τα πετάξει σίγουρα θα αρρωστήσει.

Από όλα τα αντικείμενα που συλλέγει τόσα χρόνια το αγαπημένο της είναι οι εκατοντάδες κούκλες της. Την πρώτη της κούκλα την έχει από την ηλικία των πέντε ετών και τώρα συνεχίζει και συλλέγει καθώς, όπως λέει, αποτελούν πλέον μέρος της οικογένειάς της και δεν μπορεί να τις αποχωριστεί. Έχει επίσης πολλά σπάνια αυτόγραφα ακόμη και από το 1930 από αστέρες του Hollywood. Η ηλικιωμένη γυναίκα λέει χαρακτηριστικά ότι αυτά δεν είναι σκουπίδια αλλά είναι πολύτιμα και έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία.

«Δεν βρίσκουμε σε αυτό κανένα κακό. Οι κατηγορίες ότι η συλλογή είναι επικίνδυνη είναι αναληθής», αναφέρει, ενώ ο γιος της υποστηρίζει ότι δεν αμφισβητούν ότι υπάρχουν πολλά αντικείμενα στο σπίτι αλλά είναι όλα καθαρά και τακτοποιημένα. Ωστόσο φαίνεται πως αν η ηλικιωμένη δεν φύγει από το σπίτι μέχρι τις 24 Νοεμβρίου τότε θα της γίνει έξωση. Η απάντηση των Αρχών είναι ότι πρέπει να διαφυλάξουν το δημόσιο συμφέρον αλλά γνωρίζουν ότι είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα.