Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

Άνδρας έπεσε σε πλατεία της Χαϊδελβέργης με αυτοκίνητο - 3 τραυματίες



Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας όταν ένας άνδρας εισέβαλε με το αυτοκίνητό του σε πεζόδρομο.

Ο άνδρας που βγήκε από το αυτοκίνητο κρατούσε μαχαίρι, ενώ δέχθηκε πυρά από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί επίσης στο νοσοκομείο. 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο, ενώ το κίνητρο του δράστη δεν έχει αποσαφηνιστεί. Η αστυνομία θα αναμένει να ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του και όταν το επιτρέψουν οι γιατροί, να τον ανακρίνουν, ώστε να διευκρινιστεί αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και αν ναι, υπό τη σκέπη ποιας εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο ένας από τους τρεις τραυματίες, ο οποίος στεκόταν έξω από έναν φούρνο, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για τη ζωή του.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του δράστη, αλλά ούτε και η ταυτότητά του.

 

Η Αστυνομία της Χαϊδελβέργης δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ ότι ο δράστης είναι ψυχικά διαταραγμένος.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο, ένας ισλαμιστής εισέβαλε με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 12 άτομα και να τραυματίσει περισσότερα από 50.