Ανατροπή στα ιστορικά δεδομένα σχετικά με την αυτοκτονία του Αδόλφου Χίτλερ φέρνει μία ομάδα πρώην ερευνητών της CIA που μελέτησε έγγραφα του FBI που μόλις αποχαρακτηρίστηκαν ως απόρρητα.

Στις 700 σελίδες των ντοκουμέντων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οι αξιωματούχοι του Αμερικανικού Στρατού στη Γερμανία δεν εντόπισαν το πτώμα του Χίτλερ ούτε υπάρχει κάποια αξιόπιστη πηγή για το ότι ο Χίτλερ ήταν νεκρός».

il_fullxfull.535700648_pctt.jpg
Η ομάδα των ερευνητών, στο πλαίσιο σειράς του History Channel, πραγματοποίησε ενδελεχή έρευνα χρησιμοποιώντας ιστορικούς χάρτες, ραντάρ και μέσα τελευταίας τεχνολογίας για να ξετυλίξουν το νήμα στο μυστήριο με το θάνατο του Χίτλερ.

Όπως αναφέρει η Daily Expressoι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Χίτλερ έπεισε τους πάντες ότι αυτοκτόνησε, χρησιμοποιώντας έναν σωσία του. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, το πτώμα του ηγέτη των Ναζί, το οποίο βρήκαν οι Σοβιετικοί δεν δόθηκε η δυνατότητα σε Αμερικανούς ή Βρετανούς ειδικούς να το εξετάσουν, ήταν λίγα εκατοστά κοντύτερο και με μικρότερο κρανίο.

Τι απέγινε λοιπόν ο Χίτλερ; Οι ερευνητές αναφέρονται σε μαζική έξοδο ναζί δια του αεροδρομίου Τέμπλεχοφτην επομένη της τελευταίας δημόσιας εμφάνισης του Χίτλερ, ενώ αεροπλάνο που απογειώθηκε εκείνη την ημέρα είχε (και) βαλίτσες του Χίτλερ.

John-Cencich-Hitler-432105.jpg

Ο ερευνητής Τζον Σέντσιχ

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο Χίτλερ πέρασε από τα Κανάρια Νησιά και την Ελλάδα. Μιλώντας, μάλιστα, με (φερόμενο) μάρτυρα, ο πρώην ερευνητής των Ηνωμένων Εθνών για θέματα εγκλημάτων πολέμου Τζον Σέντσιχ εξιστορεί τι είπε ένας Έλληνας οικοδόμος, που υποστηρίζει ότι είδε τον Χίτλερ τον Μάιο του 1945, μέρες αφού υποτίθεται πως είχε αυτοκτονήσει.

«Το 1945 έφτιαχνα μια μυστική κατασκευή μέσα σε ένα μοναστήρι στη Σάμο. Έπρεπε να φτιάξω μυστικά τούνελ και διαμερίσματα για τους Γερμανούς. Ένας από αυτούς ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ. Ήταν αυτός, ήταν εκεί, χωρίς μουστάκι ή κάτι άλλο. Ήταν Μάιος του 1945. Κατάλαβα πως ήταν ο Χίτλερ εξαιτίας του αεροπλάνου. Πήγα να δουλέψω σε άλλη πόλη. Το πρώτο πράγμα που είδα εκεί ήταν ένα γερμανικό αεροπλάνο. Είχε προσγειωθεί σε ένα χωράφι με πατάτες και ο αγρότης μου είπε πως κατέβηκαν πέντε Γερμανοί» είπε ο εν λόγω άνδρας.

Adolf-Hitler-432107.jpg
Φωτογραφία που πιστεύεται ότι πιθανόν να είναι ο Χίτλερ σε ηλικία 93 ετών

Όπως πιστεύεται, ο ηγέτης των Ναζί έφυγε από εκεί με γερμανικό υποβρύχιο (τα γνωστά U-Boat) και έκανε το ταξίδι προς την Αργεντινή.