Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αναστασιάδης καλεί Ακιντζί να επανέλθει στις συνομιλίες



Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναμένει από τον Μουσταφά Ακιντζί να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών με εποικοδομητική διάθεση, προκειμένου να διατηρηθεί το μομέντουμ και τα όσα θετικά επιτεύχθηκαν τους τελευταίους 22 μήνες της διαπραγματευτικής διαδικασίας, αλλά και να συνέλθει εκ νέου, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της 12ης Ιανουαρίου στη Γενεύη, η Σύνοδος για την Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο.

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε επίσης την ετοιμότητά του για καθορισμό συνάντησης αμέσως με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και για επανέναρξη των ουσιαστικών συνομιλιών του Κυπριακού από εκεί όπου διακόπηκαν, με στόχο την εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου της 11ης Φεβρουαρίου 2014, των σχετικών ψηφισμάτων και αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου. 

Τέλος επανέλαβε για ακόμη μία φορά δημοσίως πως θεωρεί άστοχη και αχρείαστη την πρόσφατη απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950.