Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας βάφτισαν δρόμο του Λονδίνου σε οδό «Κασόγκι»



Ένας δρόμος του Λονδίνου, όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, μετονομάστηκε για λίγο οδός «Κασόγκι» από τη Διεθνή Αμνηστία, σήμερα στις 13.14, σε μια κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε ακριβώς την ώρα που ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος εισερχόταν στο προξενείο της χώρας του στην Τουρκία προτού δολοφονηθεί, πριν από έναν μήνα.

«Πέρασε ένας μήνας από τότε που ο Τζαμάλ δολοφονήθηκε» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κρίστιαν Μπένεντικτ, ένας ακτιβιστής της ΜΚΟ προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Ήταν μια σύντομη δράση για να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας στους φίλους του Τζαμάλ και την οικογένειά του».

Τα μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης κάλυψαν προσωρινά μια πινακίδα στάθμευσης στην Κέρζον Στριτ, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, με μια πλαστή επιγραφή, η οποία έμοιαζε με αληθινή, έγραφε, ωστόσο, «Οδός Κασόγκι» και μαζί το λογότυπο της οργάνωσης.

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε τα Ηνωμένα Έθνη να διεξάγουν έρευνα για το έγκλημα.

«Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε το σαουδαραβικό καθεστώς προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση» είπε ο Κρίστιαν Μπένεντικτ.

«Είναι θεμελιώδες να μην επιτρέψουμε αυτό το σκάνδαλο να ξεχαστεί χωρίς να έχει αποδοθεί δικαιοσύνη» σχολίασε η Κέιτι Άλεν, η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στη Βρετανία, σε ένα δελτίο τύπου.