Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Αίγυπτος: Βόμβα σε εκκλησία σκότωσε πάνω από 20 χριστιανούς Κόπτες. Συγκλονιστικά βίντεο



Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε εκκλησία στην περιοχή Τάντα της Αιγύπτου σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 χριστιανούς Κόπτες και τραυματίζοντας άλλους 40,  σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Και νέα έκρηξη στην εκκλησία:

Δεύτερη έκρηξη σε εκκλησία Κοπτών στην Αίγυπτο, καταγράφηκε το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ νωρίτερα βόμβα σε εκκλησία της πόλης Τάντα είχε κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους. 

Η δεύτερη αυτή έκρηξη σε μία μόλις ημέρα έγινε σε εκκλησία Κοπτών στην Αλεξάνδρεια. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το συμβάν υπάρχουν μόνο τραυματίες. 

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για καμία από τις δύο επιθέσεις. 

Βρέθηκε τρίτη βόμβα σε εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου:

Βρέθηκε και τρίτη βόμβα σε άλλη εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, σύμφωνα με τοRudawEnglish. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενω καταβάλλονται προσπάθειες απενεργοποίησης του εκρηκτικού μηχανισμού.

Δύο τζιχαντιστές ζωσμένοι με εκρηκτικά διέπραξαν τις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κοπτικών εκκλησιών στην Αίγυπτο, σύμφωνα με την τρομοκρατική οργάνωση και μια ανακοίνωση που εξέδωσε, όπου απειλεί με νέες επιθέσεις στο μέλλον.

Η επίθεση στην Αλεξάνδρεια διαπράχθηκε από τον Άμπου αλ Μπαράα αλ Μάσρι, μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η επίθεση στην εκκλησία της Τάντας διαπράχθηκε από τον Άμπου Ίσαακ αλ Μάσρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Μαύρη Κυριακή»αναδεικνύεται για τηνΑίγυπτοη σημερινή Κυριακή των Βαΐων, μία από τις σημαντικότερες χριστιανικές εορτές στην Αίγυπτο, όπου συγκεντρώνει εκατομμύρια πιστούς σε όλη τη χώρα. Νέα έκρηξη σημειώθηκε στην Αίγυπτο, αυτή τη φορά στον προαύλιο χώρο της Κοπτικής εκκλησίας του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια με αποτελέσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 11 άνθρωποι και ναι τραυματισθούν 31 ακόμη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας. 

4258682156 

Σύμφωνα με τοRudawEnglish βομβιστής αυτοκτονίας προσπάθησε να εισέλθει στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου αλλά τον σταμάτησαν αστυνομικοί με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που μετέφερε σε εκείνο τη σημείο. 

C8 DrhkXgAA6div 

(Η φωτογραφία του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του σταματώντας τον βομβιστή αυτοκτονίας) 

C8 BRFUXsAExf21 

Στους 45 οι νεκροί:

 

Στους 45 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις σημερινές, δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα της Αιγύπτου   Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, 27 είναι τα θύματα της επίθεσης στην Τάντα και 18 είναι τα θύματα στην Αλεξάνδρεια. Την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στις δύο εκκλησίες των Κοπτών στην Αίγυπτο, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. 

Τις τραγικές στιγμές των εκρήξεων στις χριστιανικές εκκλησίες τις Αιγύπτου στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια κατέγραψαν ερασιτεχνικά βίντεο, αποκαλύπτοντας τη φρίκη που προκάλεσε η δράση των τζιχαντιστών σε όλο το μεγαλείο της.
 
Η Κυριακή των Βαΐων αποδείχθηκε «ματωμένη» για τους χριστιανούς Κόπτες της Αιγύπτου, οι οποίοι υπέστησαν διπλό πλήγμα. Τουλάχιστον 45 άνθρωποι συνολικά έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 150 τραυματίστηκαν, ενώ ο αριθμός των θυμάτων ολοένα και μεγαλώνει, καθώς πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.
 
Την ευθύνη για το διπλό μακελείο ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, με μήνυμα που μεταδόθηκε από το AMAQ.
 
Οι εικόνες από τα βίντεο που καταγράφηκαν αποτυπώνουν τη φρίκη της θρησκευτικής μανίας των τζιχαντιστών και την οδύνη που ακολούθησε.
 
Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπου που δείχνει τους ανθρώπους να περπατούν αμέριμνοι στον δρόμο και το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο τα πάντα να τυλίγονται στις φλόγες, καθώς είχε εκραγεί η μία βόμβα.
 
Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)...

 

Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες που μένουν στην Αλεξάνδρεια: 

Όλοι καλά στην υγεία τους είναι οι Έλληνες που κατοικούν στην Αλεξάνδρεια, δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Ο Έλληνας Πρόξενος μάλιστα επεσήμανε ότι υπήρξε ένας Έλληνας που βρέθηκε κοντά στην επίθεση της Αλεξάνδρειας, καθώς σημειώθηκε λίγα μόλις τετράγωνα από τον ναό του Αγίου Σάββα - όπου λειτούργησε σήμερα ο Πατριάρχης Θεόδωρος - αλλά δεν έπαθε τίποτε.

«Μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει αντιληπτός τραυματισμός κανενός Έλληνα», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο ο κ. Κακαβελάκης.

Από την πλευρά του, από το πρωί και ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με τους δύο Έλληνες Γενικούς Προξένους στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια καθώς και τις κατά τόπους Ελληνικές Κοινότητες.

ISIS: Εμείς σκοτώσαμε τους Χριστιανούς στην Αίγυπτο :

Το isis ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες των Κοπτών στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχει (AMAQ).

 

Στις δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες Κοπτών στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια, έχασαν την ζωή τους 36 άνθρωποι προς το παρόν. Στην πόλη Τάντα, κοντά στο Δέλτα του Νείλου μια βόμβα εξερράγη μέσα στην εκκλησία των Κοπτών, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50. 

Λίγες ώρες αργότερα, δεύτερη έκρηξη σε εκκλησία Κοπτών έγινε στην Αλεξάνδρεια, στον Άγιο Μάρκο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έξω από την εκκλησία ανατινάχθηκε ένας καμικάζι αυτοκτονίας, ενώ από την έκρηξη υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί και 66 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Δήλωση Αλεξανδρινού Προκαθήμενου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αίγυπτο 

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, πληροφορηθείς τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις σε χριστιανικές Εκκλησίες στην Αίγυπτο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Είμαστε στο πλευρό του Αιγυπτιακού λαού. Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε σχετικά μικρή απόσταση από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο μας, στην περιοχή Μανσέϊα της Αλεξάνδρειας, όπου βρίσκεται και η έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου. Ας ελπίσουμε ότι ο ερχόμενος προς το εκούσιο πάθος Ιησούς Χριστός, θα απαλύνει τον πόνο των οικογενειών που τόσο άδικα έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και θα φέρει την ειρήνη Του στην ευλογημένη Αίγυπτο".

 

Ο Άγιος Γεώργιος στην Τάντα λίγο μετά την επίθεση



 


 

 

 

- See more at: https://www.briefingnews.gr/kosmos/isis-emeis-skotosame-toys-hristianoys...