Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αγωνία δίχως τέλος για τον μικρό Γιουλέν στην Ισπανία



Δεν τελειώνει η αγωνία για τον μικρό Γιουλέν που έπεσε σε πηγάδι στην Ισπανία ενώ μεγάλες προσπάθειες σημειώνονται από τα συνεργεία που πλησιάζουν σε βάθος των 60 μέτρων τα τελευταία 24ώρα. Οι τελευταίες εξελίξεις θα είναι κρίσιμες και θα φέρουν αποτέλεσμα σύμφωνα με τις αρχές. 

Τα συνεργεία, παρά τα προβλήματα που τους παρουσιάζονται από τις καιρικές συνθήκες και την μορφοποίηση του εδάφους, συνεχίζουν την προσπάθεια διάνοιξης δύο τούνελ (ένα οριζόντιο και ένα κάθετο), προκειμένου να φτάσουν στο σημείο που εικάζεται οτι βρίσκεται ο 2χρονος (σ.σ δεν έχει δώσει κάποιο σημάδι για να υπάρχει σιγουριά). Τα ξημερώματα της Δευτέρας, το κάθετο που είναι παράλληλα στο πηγάδι, είχε φτάσει στα 52 από τα 60 που μάλλον βρίσκεται ο μικρός και μέχρι το απόγευμα αναμένεται να έχουν φτάσει στο επιθυμητό βάθος. Μπορεί να φαίνεται μικρή η συγκεκριμένη απόσταση, αλλά το σκάψιμο κολλάει πολλές φορές σε σκληρές πέτρες που καθυστερούν την εξέλιξη των έργων.

Μόλις φτάσουν λοιπόν στο επιθυμητό βάθος, θα χρειαστούν περίπου 9 ώρες για να βάλουν τα απαραίτητα στηρίγματα και να μειωθεί ο κίνδυνος της κατολίσθησης.