Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

25 τραυματίες από ομηρεία στη Γερμανία - Νεκρός ο δράστης



Νεκρός είναι ο ένοπλος άνδρας, ο οποίος άνοιξε πριν λίγη ώρα πυρ σε ένα κινηματογράφο multiplex στη δυτική Γερμανία, τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters και επιβεβαίωσαν Γερμανοί αξιωματούχοι, o άνδρας έπεσε νεκρός από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων που είχαν σπεύσει στην περιοχή.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, ο βαριά οπλισμένος άνδρας εισέβαλε στο συγκρότημα κινηματογράφων Kinopolis στο Βίρνχαϊμ, μια πόλη 10 χλμ μακριά από τη Φρανκφούρτη γύρω στις 3 το μεσημέρι και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Στη συνέχεια, ταμπουρώθηκε στο κτήριο κρατώντας άγνωστο αριθμό ομήρων.

Ειδικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο και οι αρχές κατάφεραν λίγη ώρα αργότερα να εξουδετερώσουν τον δράστη. ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Ασαφής είναι προς το παρόν η εικόνα για τον ακριβή αριθμό των τραυματιών, που ανέρχονται σε μερικές δεκάδες ενώ πληροφορίες μιλούν για 25 τραυματίες.


Το Reuters αναφέρει πως από την επίθεση υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, χωρίς να προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό, ενώ άλλα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι έχουν τραυματιστεί από 20-30 άτομα.

Η εφημερίδα Darmstadter Echo είχε κάνει λόγο για 20 με 50 τραυματίες από τα πυρά του ενόπλου.

Διαταραγμένη προσωπικότητα ο ένοπλος , συμφωνα με Γερμανό αξιωματούχο

«Διαταραγμένη προσωπικότητα» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης τον άνδρα που κρατούσε ομήρους σε συγκρότημα κινηματογράφων στην πόλη Φιρνχάιμ, στη δυτική Γερμανία, και ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης, Πέτερ Μπέουθ, ο άνδρας έφερε πάνω του ένα τουφέκι ή κάποιο «μακρύ όπλο».

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.