Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

Το 21,7% των Γερμανών «έπεσε» κάτω από το όριο της φτώχειαςΠρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν στη Γερμανία ο πληθυσμός της οποίας φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς λόγω των επιλογών της κυβέρνησης Σολτς να αποκόψει την χώρα από το φθηνό ρωσικό φυσικό αέριο το οποίο της πρόσφερε άφθονη ενέργεια για τις βιομηχανίες της.

Λόγω της απώλειας του ρωσικού αερίου η Γερμανία αδύνατη πλέον να είναι ανταγωνιστική και η οικονομία της έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα.

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ένα υψηλό ποσοστό του γερμανικού πληθυσμού, το 21,7 τοις εκατό, κινδυνεύει από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό το 2023. Αυτό αντιστοιχεί σε 17,7 εκατομμύρια ανθρώπους. Το 14,3 τοις εκατό του πληθυσμού διέτρεχε άμεσο κίνδυνο φτώχειας. Το 6,9 τοις εκατό «επηρεάστηκαν από σημαντική υλική και κοινωνική στέρηση» το 2023.

Το ποσοστό όσων επλήγησαν από σημαντική υλική στέρηση αυξήθηκε κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες από 6,2 τοις εκατό μόνο το 2022. Σημαντική υλική στέρηση σημαίνει, για παράδειγμα, αδυναμία πληρωμής του ενοικίου.

Οι Γερμανοί έχουν χάσει την αγοραστική τους δύναμη και το βιοτικό τους επίπεδο πέφτει.

Ο κύριος λόγος για αυτό είναι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από την ΕΕ, τις οποίες η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση υποστηρίζει άνευ όρων.

Σε αυτό προστίθεται η αποτυχημένη ενεργειακή πολιτική που επιβάλλει υψηλό κόστος και μεγάλη οικονομική αβεβαιότητα στους Γερμανούς.