Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021 -
Rain showers

11 °C

Σήμερα, 7. Δεκεμβρίου 2021

18χρονη δείχνει πώς είναι η ψωρίασηΗ Αλις Γουίκς, όταν ήταν 11 χρονών άρχισε να έχει σημάδια στο δέρμα της με την κατάσταση να επιδεινώνεται. Στα 15 της διαγνώστηκε με ψωρίαση.

Μέχρι τα 18 της, που είναι σήμερα, λόγω της ψωρίασης κρυβόταν κάτω από μακριά ρούχα, καθώς έβλεπε τους ανθρώπους να την κοιτούν περίεργα και να την ρωτούν εάν αυτό που έχει «κολλάει».

Η Αλις μιλά πρώτη φορά επειδή δεν θέλει άλλο να κρύβεται και αποθεώνει την οικογένεια και τους φίλους της που ήταν και είναι δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια.

«Οταν οι άνθρωποι με κοιτούν, μου κάνουν πολλές ερωτήσεις. Με έχουν ρωτήσει εάν είναι μεταδοτικό ή εάν είμαι άρρωστη», αναφέρει.

«Δεν θέλω να κρύβομαι πια, θέλω να “εκπαιδεύσω” τους ανθρώπους δείχνοντάς τους πως οι αυτοάνοσες ασθένειες είναι φυσιολογικές και πως το δέρμα μου φαίνεται διαφορετικό, αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό», δηλώνει όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Η 18χρονη με αυτόν τον τρόπο θέλει να στείλει το δικό της μήνυμα σε οποιονδήποτε πάσχει από ψωρίαση.

«Θα έλεγα σε οποιονδήποτε να αγνοήσει τα βλέμματα και τα σχόλια και να είναι ο εαυτός του. Αγαπήστε εσάς ακόμα και εάν νιώθετε πως δεν μπορείτε να το κάνετε τώρα, ξυπνήστε κάθε μέρα και πείτε ότι είστε όμορφοι. Αγκαλιάστε το δέρμα που σας δόθηκε, δεν είστε μόνοι. Πλαστήκατε έτσι για κάποιο λόγο και παρόλο που είστε διαφορετικοί, η διαφορετικότητα είναι ομορφιά».