Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

κενό ασφαλείας



Το κενό ασφαλείας στον κώδικα του Facebook επηρέασε 30 εκατομμύρια χρήστες

Νέα στοιχεία για το πρόβλημα ασφαλείας που αποκαλύφθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και επηρέασε μεγάλο αριθμό χρηστών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Facebook.



Τρίτο σοβαρό κενό ασφαλείας στους επεξεργαστές της Intel

Ερευνητές εντόπισαν ένα ακόμη σοβαρό κενό ασφαλείας στους επεξεργαστές της Intel, το οποίο θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν χάκερ για να υποκλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες. Το νέο κενό με την ονομασία Foreshadow είναι το τρίτο μετά τα Spectre και Meltdown, που είχαν ανακαλυφθεί φέτος τον Ιανουάριο.



H Apple κλείνει το κενό ασφαλείας του iPhone και μαζί την πόρτα σε χάκερ και διωκτικές αρχές

Το πολυσυζητημένο κενό ασφαλείας των iPhone, το οποίο θεωρητικά έδινε πρόσβαση στους hackers, αλλά και στις διωκτικές αρχές, αποφάσισε να κλείσει οριστικά η Apple. Το πρόβλημα που φέρεται να λύνει ο τεχνολογικός κολοσσός σχετίζεται με την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση μέσω της θύρας USB του iPhone.



Εντοπίστηκε κενό ασφαλείας στο iPhone X! - Μια μάσκα αρκεί για να ξεγελάσεις την αναγνώριση προσώπου! (Video)

Χρησιμοποιώντας μια απλή μάσκα ερευνητές στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να ξεγελάσουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου του νέου iPhone X, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν τα smartphones με... μια ματιά. 



Σοβαρό κενό ασφαλείας σε τσιπ WiFi συσκευών με iOS και Android

Ένας από τους προγραμματιστές που έχει επιστρατεύσει η Google για τον έγκαιρο εντοπισμό ατελειών στο λογισμικό της εντόπισε ένα σοβαρό κενό ασφαλείας στο τσιπ Wi-Fi που επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο συσκευών iOS και Android.



Σοβαρό κενό ασφαλείας επηρεάζει σχεδόν όλο το Internet

Ένα bug οκτώ χρονών στο σύστημα DNS του Internet μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διασπορά malware, σύμφωνα με τη φίρμα ασφαλείας Dan Kaminsky.

Η εταιρεία λέει ότι ένα σφάλμα στην βιβλιοθήκη Gnu C, ή «glibc», μπορεί να ξεγελάσει τους browsers ώστε να ψάχνουν σε «σκιώδη» domain names.