Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΚΑΣ



Το ΚΑΣ έδωσε το «πράσινο φως» για αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου Τύμβου Καστά

Ομόφωνα πέρασε από το ΚΑΣ η μελέτη στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών.

Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση στο ΚΑΣ της αρχιτεκτονικής τεκμηρίωσης του ταφικού μνημείου και των παθολογιών του, καθώς και των κατευθύνσεων που πρέπει να παρθούν ως προς την ανάδειξή του.



Έκτακτο: Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση στο Ελληνικό - Τι αλλάζει με την απόφαση του ΚΑΣ

Ανοίγει ο δρόμος για την επανέκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα για να ξεμπλοκάρει η επένδυση.



"Ναι" του ΚΑΣ για κινηματογράφηση στην Ακρόπολη από το κανάλι της Ρεάλ Μαδρίτης

Πράσινο φως έδωσαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στο αίτημα του ισπανικού συνεργείου «Real Madrid TV» για χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στην Ακρόπολη.



"Ναι" του ΚΑΣ για το Σούνιο και σε μεγάλο κινεζικό κανάλι

Αίτημα παραχώρησης του αρχαιολογικού χώρου του Σουνίου για κινηματογράφηση (και αεροκινηματογράφηση), εντός του Απριλίου, συζήτησε σήμερα το ΚΑΣ.

 

Το «όχι» του ΚΑΣ σε γυρίσματα του BBC στο Σούνιο

«H άρνηση του ΚΑΣ να χορηγήσει άδεια γυρισμάτων στο BBC και στον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ στο Σούνιο, για τη μίνι σειρά The Little Drummer Girl, αναδεικνύει για μία ακόμα φορές τις παθογένειες που έχουμε ως χώρα».

Αυτό αναφέρει  ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος για το ζήτημα που προέκυψε.