Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

καρποί



Λαχανικά εποχής στην Ελλάδα - Πότε να προτιμάτε και τι

Ποια φρούτα και λαχανικά είναι φρέσκα στη χώρα μας, ανά μήνα; Επίλεξε τα σωστά σύμφωνα με την παρακάτω λίστα.

Ιανουάριος:



Πόνος στον καρπό - τι μπορεί να σημαίνει και ποια η θεραπεία του

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι μια πάθηση που ''χτυπά'' όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους.Ο σύχρονος τρόπος ζωής με την υπερβολική χρήση των υπολογιστών των κινητών κτλ έχει προκαλέσει αύξησησ των κρουσμάτων. Τι είναι το σύνδρομο αυτό; Γιατί πονά ο καρπός του χεριού; Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα;



Ο ξηρός καρπός που ρίχνει χοληστερίνη και τριγλυκερίδια

Οι ξηροί καρποί είναι ένα γευστικό και θρεπτικό σνακ, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας.



Οι ξηροί καρποί βοηθούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών

Οι άνθρωποι που κάνουν συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών, ιδίως καρυδιών και φιστικιών, έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακή ή στεφανιαία νόσο, σε σχέση με όσους τρώνε ελάχιστους ή καθόλου ξηρούς καρπούς, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα για τη σχέση των ξηρών καρπών με την υγεία της καρδιάς.


Η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών αποτρέπει την αύξηση του σωματικού βάρους

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν συστηματικά ξηρούς καρπούς είναι πιο πιθανό να αποφύγουν την αύξηση του σωματικού τους βάρους και επομένως είναι πιο προστατευμένοι από την παχυσαρκία, δείχνει νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση European Journal of Nutrition.



Ο ξηρός καρπός που κάνει καλό στην καρδιά, στο ζάχαρο και στο διαβήτη

Για τους περισσότερους από εμάς οι ξηροί καρποί είναι συνδεδεμένοι με την αύξηση του βάρους, επειδή έχουν κατά κανόνα αρκετές θερμίδες. Ως εκ τούτου τους αποφεύγουμε εντελώς, αλλά αυτό είναι λάθος. Σε μια ισορροπημένη διατροφή, οι ξηροί καρποί μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην υγεία μας.