Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ισλαμικο χαλιφατο



Μπαγκλαντές: Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στη Ντάκα

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση, κατά την οποία, τζιχαντιστές σκότωσαν 20 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ξένοι σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, πριν από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας που τερμάτισαν το Σάββατο, τη 12ωρη κατάσταση ομηρίας.



1500 κρατούμενοι του Ισλαμικού Χαλιφάτου απελευθερώθηκαν

Οι ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν μεγάλο αριθμό φυλακισμένων από μια υπόγεια φυλακή υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την ανακατάληψη μιας πόλης στο δυτικό Ιράκ που συνεχίζουν να κατέχουν οι τζιχαντιστές, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο.



Ο αρχηγός του Ισλαμικού Χαλιφάτου «θα πληρώσει για τα εγκλήματά του»

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι, ο αρχηγός της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο, στο τέλος «θα πληρώσει για τα εγκλήματά του» την ώρα που ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει εντατικά την έρευνα για τον εντοπισμό των υψηλόβαθμων στελεχών του ΙSIS.



Συρία: Απελευθερώθηκε ιερέας που είχε απαχθεί από το Ισλαμικό Χαλιφάτο

Απελευθερώθηκε το Σάββατο ο ιερέας Ζακ Μουράντ της συριακής καθολικής εκκλησίας, σχεδόν πέντε μήνες μετά την απαγωγή του από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην κεντρική Συρία, όπως έγινε γνωστό σήμερα από πηγή της επισκοπής στη Χομς.