Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

ήρωες



Η Αγία Νάπα τίμησε τους ήρωες της Τουρκικής εισβολής 1974

Φόρο τιμής, υπερηφάνειας και υποχρέωσης στους ηρωϊκώς πεσόντες κατά την Τουρκική θηριωδία του 1974 Γιαννάκη Αντώνη Παππουλλή και Χριστάκη Πιερή Χρίστου, απέτισαν σήμερα Εκκλησία, συγγενείς και συγχωριανοί στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο τους που τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας στην Αγία Νάπα.



Ήρωες, του Gerald Sibleyras στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Το Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου φιλοξενεί την κωμωδία του Gerald Sibleyras, Ήρωες, σε σκηνοθεσία Νιkita Milivojevic, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Φέρτη, Δημήτρη Πιατά και Ιεροκλή Μιχαηλίδη.



Τίμησαν και στους Βουλιαράτες τους ήρωες του 1940-1941

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, στους Βουλιαράτες  Αργυροκάστρου και στην Κλεισούρα Πρεμετης στην Βόρειο Ήπειρο, όπου βρίσκονται τα δύο οργανωμένα Στρατιωτικά Κοιμητήρια Ελλήνων πεσόντων κατά τον ελληνοϊταλικο πόλεμο. 



Ρίγη συγκίνησης από το μήνυμα του πιλότου του F-16: «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»

Με την εντυπωσιακή επίδειξη πολεμικού αεροσκάφους F-16 έκλεισε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.



Φωτογραφίες πραγματικών ηρώων που νίκησαν τον καρκίνο και μας το δείχνουν

Μοιράστηκαν φωτογραφίες τους κατά τη διάρκεια χημειοθεραπειών, παραμονής τους στο νοσοκομείο και τότε που έχαναν τα μαλλιά τους και δεν το έβαλαν ποτέ κάτω με αποτέλεσμα να είναι αντάξιοι των λέξεων «ήρωες» και μαχητές.

Ποζάρουν γεμάτοι χαμόγελο και αισιοδοξία και δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους!

 



Οι λέξεις είναι ασήμαντες: Απλά σας ευχαριστούμε!

Τι μπορεί να πει κανείς για τους ανθρώπους του πυροσβεστικού σώματος που τόσα 24ωρα τώρα προσπαθούν, ξεπερνώντας και τις δυνάμεις τους για να σβήσουν τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα;

του Σταύρου Ζαγκανά

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε από το να αποδώσουμε σεβασμό και τιμή σε αυτούς τους ήρωες;