Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ηρωας



Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Αναστάσιου Τουλίτση

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης έγιναν σήμερα στα Λουκίσια Ανθηδώνας Χαλκίδας, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωικά πεσόντα αντιναυάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, τον Φεβρουάριο του 2016, στη νησίδα Κίναρο.



Έσωσε από βέβαιο θάνατο ένα 12χρονο παιδί

Την πραγματικά ηρωική πρωτοβουλία ενός αστυνομικού στην Κόρινθο που έτυχε να περνάει την στιγμή που έγινε ένα τροχαίο ατύχημα στην Ε.Ο Ισθμού Επιδαύρου στις 5 Ιανουαρίου 2019 περιγράφει σε επιστολή ένας πατέρας.



Αποχαιρέτησαν τον «ήρωα του Αιγαίου» Κυριάκο Παπαδόπουλο στο σκάφος που έσωσε χιλιάδες ζωές

Στο σκάφος του, ΠΛΣ 602, με το οποίο σώθηκαν χιλιάδες πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της ανθρωπιστικής κρίσης, το Λιμενικό Σώμα αποχαιρέτησε στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης τον κυβερνήτη του, υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο.



Ένας ήρωας θυμάται: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του 1974 στην Κύπρο

Η 20η Ιουλίου είναι μία ημέρα μνήμης για την Κύπρο, καθώς την 20η Ιουλίου 1974 ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο.



Κλειστές οι θύρες των σπιτιών στο χωριό του ήρωα πιλότου

Αυτή η Κυριακή του Θωμά, δεν ήταν όπως τις άλλες Κυριακές στα χωριά του Νικολάου Πλαστήρα στα Άγραφα. Το χωριό Μορφοβούνι, η γενέτειρα του Γιώργου Μπαλταδώρου, πενθεί. Όσο οι ώρες περνούν, συνειδητοποιούν ότι ο Σμηναγός τους, το παληκάρι τους, ο "αητός" τους δεν θα ξαναπεράσει πια από τα δρομάκια του χωριού για να τους πει ένα χαμογελαστό καλημέρα, όπως συνήθιζε...

 



Τα αδέλφια του ήρωα Σμηναγού Ηλιάκη αποχαιρέτησαν τον Σμηναγό Μπαλταδώρο

Ανάμεσα σε αυτούς που είπαν το τελευταίο αντίο, χθες Σάββατο 14 Απριλίου 2018, στον Γιώργο Μπαλταδώρο, ήταν και τα αδέλφια άλλου ένα ήρωα της πολεμικής μας αεροπορίας που έπεσε στο καθήκον του Σμηναγού Ηλιά