Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Αναστάσιου Τουλίτση



Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης έγιναν σήμερα στα Λουκίσια Ανθηδώνας Χαλκίδας, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωικά πεσόντα αντιναυάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, τον Φεβρουάριο του 2016, στη νησίδα Κίναρο.

Ο αντιναύαρχος μαζί με τους συναδέλφους του αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και πλοίαρχο Ελευθέριο Ευαγγέλου ήταν το πλήρωμα του μοιραίου ελικοπτέρου AB-212 που κατέπεσε κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ».

Στα αποκαλυπτήρια παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης. 

\
(Φωτ.: eviazoom.gr)

«Εθνική και ηθική υποχρέωση όλων μας είναι να προσπαθήσουμε, να αγωνιστούμε για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας, αλλά και για μια πατρίδα με αντάξιο μέλλον, ώστε η θυσία του Τάσου να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία, και το κάνουμε», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, κλείνοντας τον χαιρετισμό του κατά την τελετή αποκαλυπτηρίων.

«Ο αντιναύαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο πλοίαρχος Ελευθέριος Ευαγγέλου, έδειξαν τι σημαίνει το να υπηρετείς την πατρίδα μέχρι της "τελευταίας ρανίδος του αίματός σου". Η υπέρτατη θυσία τους αποτελεί και ένα υπέρτατο μήνυμα, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρουν εις πέρας το έργο τους με υψηλή εθνική συνείδηση και αυταπάρνηση», επισήμανε, μεταξύ άλλων.