Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

ηπατίτιδα C



Ηπατίτιδα C: Δείτε τι κάνει στο ήπαρ – Συμπτώματα και ποιοι κινδυνεύουν

Η ηπατίτιδα C είναι μια λοίμωξη του ήπατος που προκαλείται από έναν ιό. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να μετατραπεί σε ισόβια ασθένεια του ήπατος.
Πώς μπορεί κάποιος να κολλήσει Ηπατίτιδα C;



Ηπατίτιδα C: Δείτε τι κάνει στο ήπαρ - Συμπτώματα και ποιοι κινδυνεύουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ηπατίτιδα C είναι μια λοίμωξη του ήπατος που προκαλείται από έναν ιό. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να μετατραπεί σε ισόβια ασθένεια του ήπατος.

 

Πώς μπορεί κάποιος να κολλήσει Ηπατίτιδα C;



Ηπατίτιδα C: Διαθέσιμες σε όλους τους Έλληνες ασθενείς οι νέες θεραπείες

Τη διεύρυνση των κριτηρίων πρόσβαση τις νέες θεραπείες, που εκριζώνουν τον ιό της ηπατίτιδας C από τον οργανισμό προσφέροντας πλήρη ίαση, αποφάσισε το υπουργείο Υγείας καθιστώντας τις αγωγές διαθέσιμες σε όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτως σταδίου ηπατικής ίνωσης.



Τουλάχιστον 75.000 Έλληνες νοσούν από ηπατίτιδα C χωρίς να το γνωρίζουν

Το 80% αγγίζει στη χώρα μας το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν ηπατίτιδα C, αλλά δεν έχει γίνει διάγνωση.



ΕΕ: Εγκρίθηκε νέα συνδυαστική θεραπεία για τη χρόνια ηπατίτιδα C

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την άδεια κυκλοφορίας του θεραπευτικού σχήματος με glecaprevir/pibrentasvir, χωρίς ριμπαβιρίνη για ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα C (HCV) όλων των μείζονων γονοτύπων (1-6). 



Έκκληση για άμεση πρόσβαση των ασθενών με ηπατίτιδα C στις νέες θεραπείες

Την ανάγκη πρόσβασης των ασθενών με ηπατίτιδα C στις νέες αποτελεσματικές θεραπείες, επισημαίνουν επιστήμονες και ασθενείς, που απαρτίζουν την «ομάδα εργασίας εμπειρογνωμόνων Hepaction», θέτοντας ως βασικό θέμα τη διεύρυνση των κριτηρίων, τόσο σε επίπεδο σταδίου της νόσου όσο και σε ασθενείς με συνοδά νοσήματα, όπως αιμορροφιλία, θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο, συλλοίμωξη μ