Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ιοβε



Στα 70 εκατ. οι απώλειες φορολογικών εσόδων από το παράνομο εμπόριο αλκοολούχων ποτών, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ

Οι οικονομικές επιδράσεις από τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα αλκοολούχα ποτά βρέθηκε στο επίκεντρο νέας μελέτης του ΙΟΒΕ. Σύμφωνα με την έρευνα, ο κλάδος παραγωγής και εμπορίας αλκοολούχων ποτών αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κλαδικού οικοσυστήματος, το οποίο το 2022 συνεισέφερε 2,1 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας και υποστήριξε 72,7 χιλ.



ΙΟΒΕ: Το 64% των Ελλήνων μόλις που τα βγάζει πέρα

Σύμφωνα με την έρευνα, αρκετά πιθανή θεωρεί την αποταμίευση τους επόμενους 12 μήνες μόνο το 12% των ερωτηθέντων και πολύ πιθανή το 1%. Οι καταναλωτές που δηλώνουν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ ήταν τον Ιανουάριο 15% του συνόλου (από 14% τον Δεκέμβριο), ενώ όσοι δηλώνουν ότι «έχουν χρεωθεί» φθάνουν το 10% (από 12% τον τελευταίο μήνα του 2018).



ΙΟΒΕ: Τα επαγγέλματα που που επιλέγουν οι πτυχιούχοι στην Ελλάδα

Τους κινδύνους και τις διαρθρωτικές αδυναμίες στη βιομηχανική παραγωγή ανέδειξε ο γενικός διεθυντής του ΙΟΒΕ,

Νίκος Βέττας μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.



Ανακάμπτει ελαφρά το οικονομικό κλίμα

Ελαφρά ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος με συνεχιζόμενη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης εντοπίζει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στην έρευνα οικονομικής συγκυρίας που διεξήγαγε για το Νοέμβριο.



ΙΟΒΕ: Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στη βιομηχανία

Στις 101 μονάδες (από 101,3 τον Σεπτέμβριο) διαμορφώθηκε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος για τον Οκτώβριο, με την υποχώρηση των προσδοκιών στη Βιομηχανία και Λιανικό Εμπόριο να επιδεινώνουν το οικονομικό κλίμα τον προηγούμενο μήνα.



ΙΟΒΕ: Έξι στους 10 Έλληνες μόλις που τα βγάζουν πέρα

Το 82% των νοικοκυριών στη χώρα μας δεν θα καταφέρει να αποταμιεύσει ούτε ένα ευρώ τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 62% των καταναλωτών δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα», όπως προκύπτει από την έρευνα οικονομικού κλίματος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τον μήνα Οκτώβριο.