Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ήλιου



Ο Τραμπ βγήκε να δει την έκλειψη ηλίου με γυμνό μάτι!

Σπάνιο στιγμιότυπο χάρισε στα ΜΜΕ ο Ντόναλντ Τραμπ όταν επιχείρησε να παρακολουθήσει από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου, την πρώτη μετά από 99 χρόνια ολική έκλειψη ηλίου στις ΗΠΑ.



Εντυπωσιακές εικόνες από την ολική έκλειψη ηλίου

Εντυπωσιακές εικόνες χάρισε στους κατοίκους και τους επισκέπτες 14 αμερικανικών πολιτειών η ολική έκλειψη του ηλίου, ο οποίος «κρύφτηκε» για λίγες στιγμές πίσω από τη Σελήνη.



Φρενίτιδα για την ολική έκλειψη Ηλίου του αιώνα!

Στις ΗΠΑ αναμένεται με ανυπομονησία η πρώτη ολική έκλειψη του ηλίου εδώ και 99 χρόνια. Ήδη την αποκαλούν «η μεγάλη αμερικανική έκλειψη» και θα είναι ορατή από σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) κατά μήκος μιας λωρίδας που διατρέχει 14 αμερικανικές Πολιτείες.



"Τρέλα" στις ΗΠΑ για την ολική έκλειψη Ηλίου στις 21/8 - Δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα

Μια ολική έκλειψη Ηλίου θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, οπότε η Σελήνη θα παρεμβληθεί ακριβώς μεταξύ της Γης και του μητρικού άστρου της, μπλοκάροντας το φως του τελευταίου και αποκαλύπτοντας έτσι το όμορφο στέμμα, την εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου.



Μάτια: Τι να προσέχετε με τα γυαλιά ηλίου. Ο Κίνδυνος για τα βλέφαρα!

Οι συνεχείς παροτρύνσεις για αποφυγή της επαφής του αντηλιακού με τα μάτια έχουν ως συνέπεια να μένει το ένα δέκατο του προσώπου απροστάτευτο απέναντι στον ήλιο, ειδικά σε άτομα που δεν φορούν μεγάλα και προστατευτικά γυαλιά ηλίου.



Γυαλία ηλίου: Και όμως πρέπει να τα αλλάζουμε!

Όσο περισσότερο εκτίθενται τα μάτια μας στην UV, ιδίως στην UVB, τόσο περισσότερο κινδυνεύουμε μεγαλώνοντας να εκδηλώσουμε προβλήματα όπως ο καταρράκτης, η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και η εμφάνιση μορφωμάτων.

 

Κάθε πότε όμως πρέπει να αλλάζουμε τα γυαλιά ηλίου;