Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

χημειοθεραπεια



Ρόνι Γούντ: Αρνήθηκα τη χημειοθεραπεία για να μην χάσω τα μαλλιά μου

Στην περιπέτεια με την υγεία του αναφέρθηκε ο διάσημος κιθαρίστας των “Rolling Stones”, Ρόνι Γουντ μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Ο κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος είχε διαγνωσθεί με καρκίνο στον πνεύμονα πριν από τρεις μήνες κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής εξέτασης ρουτίνας πριν από μια περιοδεία με τους “Rolling Stones”.



Καρκίνος: Ερευνητές προειδοποιούν ότι η χημειοθεραπεία μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ

Την περίπτωση η χημειοθεραπεία να γυρίσει «μπούμερανγκ» στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού, τονίζουν επιστήμονες στις ΗΠΑ, με επικεφαλής έναν Έλληνα. Η συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα έδειξε με ποιους βιολογικούς μηχανισμούς μπορεί η διαδικασία να επιδεινώσει την ασθένεια, εξαπλώνοντας τις μεταστάσεις της στο σώμα του ασθενούς.



Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Η χημειοθεραπεία μπορεί να επιδεινώσει τον καρκίνο

Η χημειοθεραπεία ασφαλώς μπορεί να συρρικνώσει άμεσα τους όγκους. Είναι δυνατό όμως στη συνέχεια να επιδεινώσει τον καρκίνο, εξαπλώνοντας τις μεταστάσεις του στο σώμα του ασθενούς.



Βόλος: Αναπάντεχος θάνατος επιβάτη λεωφορείου - Έπεσε κοντά στον οδηγό!

Αναπάντεχος ήταν ο θάνατος του 63χρονου Ιωάννη Πρίντζιου, στις 7.30 το πρωί στη Νέα Ιωνία  Βόλου ενώ βρισκόταν στο λεωφορείο.



Συγκλονίζει 17χρονη καρκινοπαθής: "Ο καρκίνος δεν με εμποδίζει να είμαι πριγκίπισσα" (Φωτό)

«Ο καρκίνος δεν με εμποδίζει να είμαι πριγκίπισσα» ήταν το μήνυμα της 17χρονης Andrea Sierra Salazar μόλις έχασε τα μαλλιά της μετά τις χημειοθεραπείες.

Ενώ ήταν γεμάτη αυτοπεποίθηση, η θεραπεία την έκανε να αισθάνεται άσχημα με την εικόνα της.



Μεταμόσχευση μυελού, χωρίς χημειοθεραπεία

Νέα μέθοδο μεταμόσχευσης μυελού των οστών, η οποία όμως είναι μη τοξική, αν και ισχυρή, καθιστά περιττή τη χημειοθεραπεία ή τις ακτινοβολίες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη θεραπεία πολλών σοβαρών ασθενειών.