Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ρόνι Γούντ: Αρνήθηκα τη χημειοθεραπεία για να μην χάσω τα μαλλιά μου



Στην περιπέτεια με την υγεία του αναφέρθηκε ο διάσημος κιθαρίστας των “Rolling Stones”, Ρόνι Γουντ μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Ο κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος είχε διαγνωσθεί με καρκίνο στον πνεύμονα πριν από τρεις μήνες κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής εξέτασης ρουτίνας πριν από μια περιοδεία με τους “Rolling Stones”.

“Σκέφθηκα ότι είχε έρθει η ώρα να αποχαιρετήσω τους δικούς μου” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρόνι Γουντ ο οποίος γνώριζε ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει μια μακρά θεραπεία. 

“Κρατώντας ένα κουτί αναψυκτικού, τον τελευταίο του εθισμό, υπογραμμίζει πως δεν περίμενε να ζει μέχρι τώρα. “Κάποιος εκεί πάνω πρέπει να με συμπαθεί”, αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας. 

Ο κιθαρίστας των “Rolling Stones” έκοψε το κάπνισμα πριν από έναν περίπου χρόνο, μετά την γέννηση των δίδυμων κοριτσιών του Γκρέις και Άλις. “Δεν ξέρω πως κατάφερα να επιβιώσω μετά από 50 χρόνια διαρκούς καπνίσματος και με όλες τις άλλες κακές μου συνήθειες. 

Ο Ρόνι Γουντ δηλώνει ότι μόλις έμαθε τα νέα είχε προετοιμαστεί για το χειρότερο, αλλά ήταν σίγουρος από την πρώτη στιγμή πως δεν πρόκειται να δεχθεί να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία και ο μοναδικός λόγος ήταν ότι δεν ήθελε να χάσει τα μαλλιά του. 

“Όταν μπήκα στο χειρουργείο είπα στον γιατρό μου “ας ξεκινήσει η μάχη” ανέφερε χαρακτηριστικά. “Έπειτα από την επέμβαση κατά την οποία του αφαιρέθηκε μέρος του πνεύμονα, ο Ρόνι Γουντ δηλώνει πως είναι καλά στην υγεία του, αλλά εξετάζεται κάθε τρεις μήνες για πιθανή μετάσταση.  

Ο Ρόνι Γουντ ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική επαγγελματικά, στην ηλικία των 17 ετών, ως κιθαρίστας των “Birds”. Πέντε χρόνια μετά συμμετείχε στους “Faces”, μαζί με τον φίλο του Ροντ Στιούαρτ, ο οποίος τον πάντρεψε μαζί με τον Πωλ ΜακΚάρτνεϋ των “Beatles”. Από το 1974 είναι κιθαρίστας στους “Rolling Stones”