Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

γυναικοκτονία



Κεχαγιά: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση απορρίπτει την αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»;

«Ο όρος γυναικοκτονία έχει νομική βάση και διεθνώς, ο ίδιος ο ΟΗΕ τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης και της κατοχύρωσης του όρου “γυναικοκτονία”» επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξη της στο Action 24, θέτοντας το ερώτημα «για ποιο λόγο η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, απορρίπτει την αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία“».



Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία της Νέας Αριστεράς για τη νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία

Κατατέθηκε από τη Νέα Αριστερά, η τροπολογία του κόμματος για τη νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία. Η τροπολογία κατατέθηκε σήμερα στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τις ψηφιακές υπηρεσίες.



Ο φρουρός του Α.Τ των Αγίων Αναργύρων έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Αίσθηση προκαλούν  τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο φρουρός στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα είναι καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που για αρκετούς μήνες μπήκε στη φυλακή.



Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 80χρονο που σκότωσε την σύζυγό του

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο απήγγειλε ο εισαγγελέας στον 80χρονο που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 87χρονη σύζυγό του, στο διαμέρισμα όπου διέμεναν, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης, καθώς μετά την πράξη του φέρεται να κατανάλωσε χάπια. Είχε βρεθεί σε λιπόθυμη κατάσταση δίπλα στη σορό της συζύγου του.



Σαλαμίνα: Προφυλακίστηκε ο 71χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε την 43χρονη σύντροφό του

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του, ο 71χρονος κατηγορούμενος ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε την 43χρονη σύντροφό του στη Σαλαμίνα, την περασμένη Τρίτη.



Σαλαμίνα: Ο δολοφόνος της 43χρονης είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία αλλά δεν συνελήφθη γιατί άλλαξε ταυτότητα

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για τον δολοφόνο της 43χρονης στη Σαλαμίνα καθώς ο 71χρονος φέρεται να είχε καταδικαστεί το 2019 για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή.