Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

γλωσσα



Δες τι μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς από την κακοσμία του στόματος

Ας μην κρυβόμαστε, η κακοσμία του στόματος είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης για να μην σας δημιουργήσει πρόβλημα στην καθημερινότητά σας.

 

«Βουλγαροσέρβικη» η γλώσσα που μιλούν στα Σκόπια, όχι πάντως «Μακεδονική»

Υπάρχει όντως «μακεδονική γλώσσα»; Και πώς η γλώσσα μας καθορίζει την ταυτότητά μας; Στα ερωτήματα αυτά απάντησε μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γ. Μπαμπινιώτης. Είναι αυτός άλλωστε που γνωρίζει τι έγινε το 1977 με την αναγνώριση ή όχι της «μακεδονικής γλώσσας».



Δείξε μου την γλώσσα σου να σου πω τι έχεις

 Η γλώσσα βοηθάει στην επεξεργασία της τροφής,  αλλά και στην εκφορά των  λέξεων. Από τη γλώσσα ωστόσο μπορούμε να βγάλουμε επίσης και χρήσιμα συμπεράσματα για την υγεία μας,  αφού μπορεί να μας προειδοποιήσει έγκαιρα με κάποια σημάδια.



Έσωσε από βέβαιο θάνατο ένα 12χρονο παιδί

Την πραγματικά ηρωική πρωτοβουλία ενός αστυνομικού στην Κόρινθο που έτυχε να περνάει την στιγμή που έγινε ένα τροχαίο ατύχημα στην Ε.Ο Ισθμού Επιδαύρου στις 5 Ιανουαρίου 2019 περιγράφει σε επιστολή ένας πατέρας.



Ζάεφ: "Μακεδονική" γλώσσα χωρίς υποσημειώσεις ή προσθήκες

Το «χαλί» κάτω από την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει ως εθνικά ωφέλιμη τη Συμφωνία των Πρεσπών συνεχίζει με κάθε του ευκαιρία να τραβά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.