Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

φορολογουμενος



Πώς θα σβήσετε το ΑΦΜ από την εφορία. Η διαδικασία

Στην απενεργοποίηση του ΑΦΜ των φορολογούμενων που απεβίωσαν θα πρέπει να προχωρήσουν οι κληρονόμοι για να αποφύγουν «μπελάδες» με την εφορία.

Η απενεργοποίηση του ΑΦΜ απαιτείται πριν την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης του αποβιώσαντα που υποβάλλεται χειρόγραφα από τους κληρονόμους μέχρι το τέλος του έτους.



Αυτά είναι τα δικαιολογητικά για να γλιτώσετε από έξτρα φόρους

Έως 44 δικαιολογητικά (βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, αποδείξεις και λοιπά αποδεικτικά έγγραφα και στοιχεία) μπορεί να χρειαστεί να μαζέψει φέτος ένας φορολογούμενος για να αποδείξει ότι δικαιούται φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου εισοδήματος και για να αποφύγει τις «παγίδες» των τεκμηρίων, στο πλαίσιο της διαδικασίας συμπλήρωσης και υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης.



ΣτΕ: Οι εφορίες πρέπει να καλούν σε εξηγήσεις πριν επιβάλουν κυρώσεις

Η 7μελής σύνθεσης του Β' τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) καλείται λόγω σπουδαιότητας να αποφανθεί, μετά από παραπομπή της 5μελούς σύνθεσης του ίδιου τμήματος, εάν ο φορολογούμενος θα καλείται μετά από έλεγχο κατά τον οποίο διαπιστώνονται παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ), να παρέχει εξηγήσεις χωριστά για κάθε μια από παραβάσεις που αποδίδεται ή θα πρέπει να



Πώς μπορείτε να αμφισβητήσετε τα πρόστιμα και τις παραβάσεις από την εφορία

Ενημερωτικό φυλλάδιο με συνοπτικές πληροφορίες για την ισχύουσα διοικητική διαδικασία επίλυσης φορολογικών διαφορών, η οποία εφαρμόζεται στις περιπτώσεις φορολογουμένων που ασκούν ενδικοφανείς προσφυγές κατά πράξεων της Φορολογικής Διοίκηση εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Στο φυλλάδιο αυτό παρέχονται οι ακόλουθες πληροφορίες:



Θέλετε φορολογική ενημερότητα; Την πατήσατε!

Ένας μικρός… Αϊνστάιν θα πρέπει να είναι όποιος επιθυμεί να λάβει φορολογική ενημερότητα, καθώς για να κατανοήσει κανείς τους όρους και τις προϋποθέσεις, πολύ περισσότερο το πώς η εφορία προχωρά σε υποχρεωτικούς συμψηφισμούς με εκκρεμείς οφειλές, απαιτούνται προχωρημένες γνώσεις λογιστικής αλλά και νομικών.



Ετσι θα γλιτώσετε την κατάσχεση για χρέη στην Εφορία

Τρεις εναλλακτικές δυνατότητες τμηματικής εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς ΔΟΥ και Τελωνεία έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις παρέχει σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου η ισχύουσα νομοθεσία.