Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Φον Ντερ Λάιεν



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για επιχείρηση «Ασπίδες»: Η Ευρώπη θα διασφαλίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα

Την απόφαση για την έναρξη της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα χαιρετίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στην πλατφόρμα «Χ».

«Η Ευρώπη θα διασφαλίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, συνεργαζόμενη με τους διεθνείς εταίρους μας», επισημαίνει.



Επικοινωνία Ζελένσκι-Φον ντερ Λάιεν

Tηλεφωνική επικοινωνία είχε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι .
Η κυρία Λάιεν , είπε στον συνομιλητή της, σύμφωνα με ανάρτησή της στο twitter, πως η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του έχει ξεκινήσει.



Συνομιλία Ζελένσκι-φον ντερ Λάιεν-Το Κίεβο περιμένει πρόοδο για την αίτηση ένταξης στην ΕΕ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι συνομίλησε σήμερα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ότι η Ουκρανία περιμένει πρόοδο επί της αίτησης για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέσα στους προσεχείς μήνες.



Φον ντερ Λάιεν: Στόχος μας να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού έως τα μέσα του 2022

Στόχος της ΕΕ είναι να διασφαλιστεί ότι το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.



Φον ντερ Λάιεν: Σε μία πανδημία δεν μπορεί να υπάρξει καμία απραξία

Ο τρόπος που λειτούργησαν οι αρχές στη Νότια Αφρική με την εμφάνιση του νέου παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού «είναι πρότυπο για το πώς η διεθνής συνεργασία πρέπει να λειτουργεί μπροστά στις διασυνοριακές απειλές», τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Παγκόσμιας Συνόδου για την Υγεία.



Φον ντερ Λάιεν: Προτεραιότητα στην ΕΕ να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι

Για «πανδημία ανεμβολίαστων», έκανε λόγο η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.