Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

fed



Apollo Management: «Η Fed πυροδότησε έναν παγκόσμιο κύκλο χρεοκοπίας»

Το υψηλό κόστος του χρέους αρχίζει να επηρεάζει τις αμερικανικές εταιρείες και σύμφωνα με οικονομολόγους της Apollo Management, πρόκειται για την αρχή ενός κύκλου χρεοκοπίας, που πυροδοτείται από τα αυξημένα επιτόκια της Fed.



Σε αύξηση των επιτοκίων προχώρησε η Fed

Σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού κατά 0,25% προχώρησε την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε υπό τον νέο πρόεδρό της Τζερόμ Πάουελ.



Στο κόκκινο οι αγορές λόγω FED

Tα σενάρια για μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων επανέρχονται στο προσκήνιο φέρνοντας εκ νέου ρευστοποιήσεις στις αγορές. Τα ταμπλό των περισσότερων ασιατικών χρηματιστηρίων δείχνουν σήμερα κόκκινο, ακολουθώντας τη χθεσινοβραδινή πτώση στη Wall Street. 



Τραμπ: Σύντομα η απόφαση για τον νέο επικεφαλή της Fed

O  πρόεδρος των ΗΠΑ  Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως  σύντομα θα επιλέξει τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και ότι βρίσκεται μεταξύ τουλάχιστον τριών ανθρώπων: του Τζερόμ Πάουελ, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Federal Reserve, του οικονομολόγου του Πανεπιστήμιου του Στάνφορντ Τζον Τέιλορ και της εν ενεργεία προέδρου της Federal Reserve Τζάνετ Γέλεν.



Η πρόεδρος της Fed δεν προβλέπει νέα οικονομική κρίση στο ορατό μέλλον

Η πρόεδρος της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως θα ξεσπάσει νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ζωής της, χάρη στις μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα μετά το κραχ της περιόδου 2007-9, όπως εκτίμησε.



Αύξησε τα επιτόκια η Fed και έπειτα συνέχεια το 2017

Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αύξησε κατά 0,25% τα επιτόκιά της την Τετάρτη και άφησε να εννοηθεί ότι θα τα αυξήσει περαιτέρω το 2017, τη χρονιά που αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της χώρας ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχόμενος να αυξήσει την ανάπτυξη προωθώντας φοροαπαλλαγές, αύξηση των δαπανών σε συγκεκριμένους τομείς και απορρύθμιση σε άλλους.