Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Εύξεινος Πόντος



Στις 18 Μαΐου ανοίγει ξανά για επισκέπτες η Μονή της Παναγίας του Σουμελά

Στις 18 Μαΐου, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας Μουσείων, ανοίγει τις πόρτες του στους επισκέπτες, το πρώτο μέρος του μοναστηριού της Παναγίας του Σουμελάστην Τραπεζούντα της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι.



Βρέθηκε υποβρύχιο του Χίτλερ στο Ψήλιον του Εύξεινου Πόντου - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Μυστικά πολλά κρύβει ο βυθός του Εύξεινου Πόντου. Ένα από αυτά αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ντοκιμαντέρ ανοιχτά της παραλίας Αγκβά (Ψήλιον), περίπου 97 χλμ από την Κωνσταντινούπολη.



Η αρχαία Τενέα και το ναυάγιο του Εύξεινου Πόντου στις σημαντικές ανακαλύψεις του 2018

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο εντοπισμός της αρχαίας Τενέας στο Χιλιομόδι Κορινθίας συμπεριλήφθηκε στα σημαντικότερα ιστορικά και αρχαιολογικά γεγονότα του 2018 από το δίκτυο HISTORY. Αυτή τη φορά η ανασκαφή περιλαμβάνεται και στη λίστα με τις 15 σημαντικότερες ανακαλύψεις που κατάρτισε το διαδικτυακό περιοδικό τέχνης ARTSY.



Η Ρωσία έκλεισε τον Πορθμό του Κερτς και απέκλεισε την Αζοφική Θάλασσα για την Ουκρανία - Δείτε ΦΩΤΟ

Την πρόσβαση στη Θάλασσα του Αζόφ από τη Μαύρη Θάλασσα (Εύξεινο Πόντο) απέκοψε η Ρωσία για την Ουκρανία, σύμφωνα με τη ρωσική κρατική τηλεόραση. Ρωσία και Ουκρανία βρίσκονται σε αντιπαράθεση για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς όπως και της Κριμαίας.