Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

exit poll



Προβάδισμα Ράμα δείχνει το exit poll στην Αλβανία

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας εμφανίζεται ως ο νικητής των βουλευτικών εκλογών, καθώς προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει μεταξύ 45-49% των ψήφων, σύμφωνα με exit poll της εταιρείας IPR Marketing.

Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας προβλέπεται να συγκεντρώσει έως και 34% των ψήφων.



Βουλγαρία-Exit poll: Προηγείται ο Μποϊκο Μπορίσωφ 26/03/201720:20

Επικράτηση του κεντροδεξιού κόμματος GERB του  Μποϊκο Μπορίσωφ έναντι του σοσιαλιστικού κόμματος BSP της Κορνέλια Νινοβα, δείχνουν τα πρώτα exit polls από τη γειτονική χώρα. Η Βουλγαρία αποτελεί ακόμα μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας οι πολίτες βρέθηκαν στις κάλπες εντός του 2017, έπειτα από μια δύσκολη προεκλογική περίοδο.



Βουλευτικές εκλογές- Στην κορυφή ο Πούτιν για 44,5% κάνουν λόγο τα exit poll

Το κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας θριάμβευσε συγκεντρώνοντας ποσοστό 44,5% στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έξω από τα εκλογικά κέντρα (exit poll) που διενήργησε η κρατική εταιρεία VTsIOM.

Στις προηγούμενες εκλογές του 2011, το κόμμα του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβιέντεφ είχε συγκεντρώσει το 49%.



Exit poll: Οριακά μπροστά τους Σοσιαλδημοκράτες στην Κροατία

Προβάδισμα διατηρούν στους κροατικές κάλπες οι Σοσιαλδημοκράτες με exit poll της κρατικής τηλεόρασης να τους «δίνει» 58 σε σύνολο 151 εδρών στο Κοινοβούλιο.



Η GPO απαντάει γιατί οι δημοσκοπήσεις δεν έπεσαν μέσα στα exit poll

Τη δική της απάντηση στα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες, μετά τη νέα αποτυχία τωνδημοσκόπων να πιάσουν τα exit poll των εκλογών δίνει με ανακοίνωσή της η εταιρία GPO.



Ξένα ΜΜΕ: Τσίπρας και αποχή οι δυο αδιαφιλονίκητοι νικητές των εκλογών

Πολλά ξένα ΜΜΕ αναφέρονται στην καθαρή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία της τάξεως των 7,5 ποσοστιαίων μονάδων, όπως προβλέπει η επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει η Χελένα Σμιθ της Guardian.